Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBFelejtsük el egy pillanatra a klasszikus, majonézben úszó, nehéz krumplisalátát. Itt az ideje egy friss, ropogós, és elképesztően frissítő verziónak, ami garantáltan a nyári partik, grill-estek és a laza hétköznapi vacsorák sztárja lesz. Kívül ropog, belül omlós, és tele van ízekkel.
Mennyiség: 3-4 adag
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
Az öntethez:
Először is alaposan mossuk meg az apró szemű burgonyákat. Nem kell meghámozni őket, hiszen a héjukban rejlik a legtöbb íz és vitamin, ráadásul sütés után isteni ropogós lesz! Tegyük fel őket egy lábasban annyi hideg vízben főni, ami éppen ellepi, és adjunk hozzá egy csipet sót. Forrástól számítva főzzük kb. 20-25 percig, amíg egy villával könnyedén meg tudjuk szúrni, de még nem esnek szét.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, légkeveréses funkción. Amíg a sütő melegszik, béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Ha a krumplik megfőttek, szűrjük le őket alaposan. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a sültkrumpli fűszerkeveréket, az olívaolajat és keverjük el.
Borítsuk a burgonyákat a sütőpapíros tepsire, és hagyjunk köztük egy kis helyet. Fogjuk egy pohár talpát, és finoman, de határozottan nyomjuk szét a krumpliszemeket, amíg kb. 1-1,5 cm vastag korongokat nem kapunk. Minél rusztikusabb, annál jobb!
Toljuk be a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30 percig. Amíg a krumpli sül, bőven van időnk elkészíteni a szupergyors öntetet. Egy kisebb tálkában keverjük simára az olívaolajat, a fehérborecetet, a citromlevet és a mustárt. Adjuk hozzá a szárított petrezselymet, a szárított fokhagymát és az oregánót, majd egy habverővel vagy villával keverjük el. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, igazítsunk az ízeken egy kis sóval, borssal.
A kínai kelt kockázzuk fel nagyobb darabokra, és tegyük egy keverőtálba. Amikor a krumplik tökéletesre sültek – tehát ropognak és illatoznak –, vegyük ki őket a sütőből. Hagyjuk 10-15 percet állni, majd adjuk a kelhez és locsoljuk meg az egészet az előkészített öntettel.
Egy nagy kanállal vagy spatulával óvatosan, de alaposan forgassuk össze a salátát, hogy az öntet mindenhol bevonja a ropogós krumplikat és a friss kelt. Hagyjuk állni pár percet, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk. Tökéletes köret grillezett húsok, halak mellé, de önmagában, egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét.
Jó étvágyat hozzá!
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB