Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBEzt a sűrű, illatos és finom levest mindenki örömmel fogyasztja. A pirított napraforgómag diós ízvilágot, a felaprított korianderlevelek pedig frissességet kölcsönöznek neki.
Hozzávalók 3-4 főre:
a leveshez:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, papírral bélelt sütőtepsire fektetjük és 200 ° C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig – enyhén hólyagosra – sütjük. A még forró paprikákat tegyük át egy műanyag zacskóba, aminek a száját szorosan zárjuk le. Ezzel a technikával a paprikák héja 5-10 perc elteltével könnyen lehúzható. A paprikák héját lehúzzuk, kimagozzuk, kivágjuk a belső hártyákat. A paprikát csíkokra vágjuk.
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra, a fokhagymát szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A napraforgómagokat egy serpenyőben szárazon átpirítjuk. A korianderleveleket megmossuk és felvágjuk.
Egy mély lábosban a vajon pár percig pirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a paprikát és a burgonyát. Beleöntjük az alaplevet és a zöldségeket puhára főzzük.
A levest simára turmixoljuk, visszatesszük a tűzre és kis lángon főzve, hozzáadjuk fokozatosan a krémsajtot, majd a tejszínt is.
A kész levest ízlésünk szerint egy kevés fűszerpaprikával, őrölt feketeborssal és ételízesítővel fűszerezzük. Esetleg cukrot is adhatunk hozzá.
Tálalás előtt megszórjuk a pirított napraforgómaggal és a felvágott korianderzölddel.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB