Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEzt a sűrű, illatos és finom levest mindenki örömmel fogyasztja. A pirított napraforgómag diós ízvilágot, a felaprított korianderlevelek pedig frissességet kölcsönöznek neki.
Hozzávalók 3-4 főre:
a leveshez:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, papírral bélelt sütőtepsire fektetjük és 200 ° C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig – enyhén hólyagosra – sütjük. A még forró paprikákat tegyük át egy műanyag zacskóba, aminek a száját szorosan zárjuk le. Ezzel a technikával a paprikák héja 5-10 perc elteltével könnyen lehúzható. A paprikák héját lehúzzuk, kimagozzuk, kivágjuk a belső hártyákat. A paprikát csíkokra vágjuk.
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra, a fokhagymát szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A napraforgómagokat egy serpenyőben szárazon átpirítjuk. A korianderleveleket megmossuk és felvágjuk.
Egy mély lábosban a vajon pár percig pirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a paprikát és a burgonyát. Beleöntjük az alaplevet és a zöldségeket puhára főzzük.
A levest simára turmixoljuk, visszatesszük a tűzre és kis lángon főzve, hozzáadjuk fokozatosan a krémsajtot, majd a tejszínt is.
A kész levest ízlésünk szerint egy kevés fűszerpaprikával, őrölt feketeborssal és ételízesítővel fűszerezzük. Esetleg cukrot is adhatunk hozzá.
Tálalás előtt megszórjuk a pirított napraforgómaggal és a felvágott korianderzölddel.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB