Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBEz a zöldséges fogás még a hideg vagy zimankós januárban is segít felmelegedni és megidézi a melegebb évszak ízeit.
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
Tegyük a megmosott és megszárított paprikákat a forró sütőbe és süssük őket, amíg a héjuk el kezd szenesedni. Vegyük ki, dobjunk rá konyharuhát.
Karikázzuk fel az alaposan megmosott póréhagyma fehér részét, majd vajon pároljuk puhára, és adjunk hozzá két konzerv darabolt paradicsomot és 1,5 dl vizet. Kis lángon főzzük.
A paprika héját közben húzzuk le, a paprikát magozzuk ki, a húsát aprítsuk fel, majd adjuk a leveshez.
Adjunk hozzá a fűszereket is.
Pár percig magas lángon főzzük, majd levesszük a tűzről és óvatosan krémesre mixeljük. Ízlés szerint sózzuk.
Tálaljuk melegen pirított magokkal, friss aprított petrezselyemmel, tejszínnel megcsorgatva. A hűvös évszakban tegyünk bele kicsit több borsot és esetleg egy csipet őrölt chilit.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB