Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEz a zöldséges fogás még a hideg vagy zimankós januárban is segít felmelegedni és megidézi a melegebb évszak ízeit.
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
Tegyük a megmosott és megszárított paprikákat a forró sütőbe és süssük őket, amíg a héjuk el kezd szenesedni. Vegyük ki, dobjunk rá konyharuhát.
Karikázzuk fel az alaposan megmosott póréhagyma fehér részét, majd vajon pároljuk puhára, és adjunk hozzá két konzerv darabolt paradicsomot és 1,5 dl vizet. Kis lángon főzzük.
A paprika héját közben húzzuk le, a paprikát magozzuk ki, a húsát aprítsuk fel, majd adjuk a leveshez.
Adjunk hozzá a fűszereket is.
Pár percig magas lángon főzzük, majd levesszük a tűzről és óvatosan krémesre mixeljük. Ízlés szerint sózzuk.
Tálaljuk melegen pirított magokkal, friss aprított petrezselyemmel, tejszínnel megcsorgatva. A hűvös évszakban tegyünk bele kicsit több borsot és esetleg egy csipet őrölt chilit.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB