Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBEz a zöldséges fogás még a hideg vagy zimankós januárban is segít felmelegedni és megidézi a melegebb évszak ízeit.
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
Tegyük a megmosott és megszárított paprikákat a forró sütőbe és süssük őket, amíg a héjuk el kezd szenesedni. Vegyük ki, dobjunk rá konyharuhát.
Karikázzuk fel az alaposan megmosott póréhagyma fehér részét, majd vajon pároljuk puhára, és adjunk hozzá két konzerv darabolt paradicsomot és 1,5 dl vizet. Kis lángon főzzük.
A paprika héját közben húzzuk le, a paprikát magozzuk ki, a húsát aprítsuk fel, majd adjuk a leveshez.
Adjunk hozzá a fűszereket is.
Pár percig magas lángon főzzük, majd levesszük a tűzről és óvatosan krémesre mixeljük. Ízlés szerint sózzuk.
Tálaljuk melegen pirított magokkal, friss aprított petrezselyemmel, tejszínnel megcsorgatva. A hűvös évszakban tegyünk bele kicsit több borsot és esetleg egy csipet őrölt chilit.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB