Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEz a rendkívül mutatós étel nagyon becsapós, mert előre talán bonyolultnak tűnik, de az elkészítése rendkívül gyors és egyszerű, a vendégeket, családtagokat pedig látványával és ízeivel biztosan lenyűgözi.
Hozzávalók 4 személyre:
a lazachoz:
a spárgához:
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Vegyünk egy akkora ív alufóliát, amelybe a lazacot kényelmesen be tudjuk majd csomagolni, és helyezzük ezt rögtön egy tepsire.
Kenjük meg az alufóliát 1 evőkanál olívaolajjal, majd tegyük rá a hagymát és a citrom-szeletek felét. Helyezzük rá a megtisztított lazacot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kaporlevéllel, majd a gránátalma magokkal. Csorgassuk a tetejére a másik evőkanál olívaolajat. Óvatosan zárjuk le a fóliát, a végéket visszahajtva.
Süssük 25-30 percig. Óvatosan bontsuk ki a fóliát, nehogy a távozó gőz megégessen bennünket.
A spárgát közben ugyanúgy a sütőben készítjük el. A spárgát megtisztítjuk, a spárgavégeket levágjuk. A fokhagymát felszeleteljük. A spárgát és a fokhagymát olajozott tepsibe tesszük, fűszerezzük, egy kevés olívaolajat csorgatunk rá, összeforgatjuk, majd 18-20 percet sütjük a lazaccal együtt.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB