Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBEz az elsőre talán különcnek hangzó kombináció nagyon finom és rendkívül mutatós. Az eper szaftos és édes, a spenót gondoskodik az egészséges alapokról, a dió pedig a ropogós hozzávalóról. Mindezt egy látványos mákos öntettel koronázzuk meg. Mindenképpen próbáljuk ki!
Hozzávalók 4-5 főre köretként:
a mákos öntethez:
Elkészítése:
A spenótleveleket és az epret megmossuk. Az epret mérettől függően félbevágjuk vagy negyedeljük.
A diót szárazon serpenyőben átpirítjuk, majd kihűtjük és kisebb darabokra vágjuk.
Az öntethez keverjük ki a cukrot a borecetben. Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és habverővel keverjük ki.
Tegyük egy salátástálba a spenótot, a diót és az epret. A kecskesajtot morzsoljuk rá. Ha szeretnénk tegyünk rá pár mentalevelet. Az öntetből csorgassunk a salátára 4-5 evőkanálnyi mennyiséget.
A maradék salátaöntetet hűtőben, lefedve, befőttesüvegben tárolhatjuk.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB