Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEz az elsőre talán különcnek hangzó kombináció nagyon finom és rendkívül mutatós. Az eper szaftos és édes, a spenót gondoskodik az egészséges alapokról, a dió pedig a ropogós hozzávalóról. Mindezt egy látványos mákos öntettel koronázzuk meg. Mindenképpen próbáljuk ki!
Hozzávalók 4-5 főre köretként:
a mákos öntethez:
Elkészítése:
A spenótleveleket és az epret megmossuk. Az epret mérettől függően félbevágjuk vagy negyedeljük.
A diót szárazon serpenyőben átpirítjuk, majd kihűtjük és kisebb darabokra vágjuk.
Az öntethez keverjük ki a cukrot a borecetben. Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és habverővel keverjük ki.
Tegyük egy salátástálba a spenótot, a diót és az epret. A kecskesajtot morzsoljuk rá. Ha szeretnénk tegyünk rá pár mentalevelet. Az öntetből csorgassunk a salátára 4-5 evőkanálnyi mennyiséget.
A maradék salátaöntetet hűtőben, lefedve, befőttesüvegben tárolhatjuk.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB