Paradicsomos-paprikás csirke
Szaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEz az elsőre talán különcnek hangzó kombináció nagyon finom és rendkívül mutatós. Az eper szaftos és édes, a spenót gondoskodik az egészséges alapokról, a dió pedig a ropogós hozzávalóról. Mindezt egy látványos mákos öntettel koronázzuk meg. Mindenképpen próbáljuk ki!
Hozzávalók 4-5 főre köretként:
a mákos öntethez:
Elkészítése:
A spenótleveleket és az epret megmossuk. Az epret mérettől függően félbevágjuk vagy negyedeljük.
A diót szárazon serpenyőben átpirítjuk, majd kihűtjük és kisebb darabokra vágjuk.
Az öntethez keverjük ki a cukrot a borecetben. Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és habverővel keverjük ki.
Tegyük egy salátástálba a spenótot, a diót és az epret. A kecskesajtot morzsoljuk rá. Ha szeretnénk tegyünk rá pár mentalevelet. Az öntetből csorgassunk a salátára 4-5 evőkanálnyi mennyiséget.
A maradék salátaöntetet hűtőben, lefedve, befőttesüvegben tárolhatjuk.
Szaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBBKlasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBB