Túrógombóc epervelővel
Túrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBEgy kedvelt és klasszikus recept vacsorára? Ezt a fogást a család minden tagja szereti.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
a szószhoz:
Elkészítése:
A tésztát a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően lobogó sós vízben al dente megfőzzük, majd leszűrjük.
Közben az olívaolajat felforrósítjuk egy mélyebb serpenyőben, majd megpirítjuk rajta a szalonnát. Amikor már enyhén ropogósra sült, öntsünk ki valamennyit a zsírból, majd tegyük bele a serpenyőbe a fokhagymát, az ízlésünk szerint adagolt szárított zöldfűszereket és öntsük bele a tejszín felét. Alacsony lángon melegítjük, főzzük.
A maradék tejszínt keverjük össze habverővel a tojássárgákkal és a reszelt parmezánnal. Sózzuk, borsozzuk.
Adjuk a leszűrt tésztát a serpenyőhöz, keverjük össze, majd öntsük rá a tojásos tejszínt és főzzük kevergetve, amíg a szósz besűrűsödik. Dolgozzunk alacsony hőfokon, ne forraljuk fel a keveréket, mert akkor a tojás kicsapódik, megkeményedik.
Tálaljuk a spagettit még egy kevés reszelt vagy forgácsolt parmezánnal, frissen őrölt borssal és friss bazsalikommal.
Túrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBB