Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgy kedvelt és klasszikus recept vacsorára? Ezt a fogást a család minden tagja szereti.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
a szószhoz:
Elkészítése:
A tésztát a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően lobogó sós vízben al dente megfőzzük, majd leszűrjük.
Közben az olívaolajat felforrósítjuk egy mélyebb serpenyőben, majd megpirítjuk rajta a szalonnát. Amikor már enyhén ropogósra sült, öntsünk ki valamennyit a zsírból, majd tegyük bele a serpenyőbe a fokhagymát, az ízlésünk szerint adagolt szárított zöldfűszereket és öntsük bele a tejszín felét. Alacsony lángon melegítjük, főzzük.
A maradék tejszínt keverjük össze habverővel a tojássárgákkal és a reszelt parmezánnal. Sózzuk, borsozzuk.
Adjuk a leszűrt tésztát a serpenyőhöz, keverjük össze, majd öntsük rá a tojásos tejszínt és főzzük kevergetve, amíg a szósz besűrűsödik. Dolgozzunk alacsony hőfokon, ne forraljuk fel a keveréket, mert akkor a tojás kicsapódik, megkeményedik.
Tálaljuk a spagettit még egy kevés reszelt vagy forgácsolt parmezánnal, frissen őrölt borssal és friss bazsalikommal.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB