Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBB
Egy kedvelt és klasszikus recept vacsorára? Ezt a fogást a család minden tagja szereti.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
a szószhoz:
Elkészítése:
A tésztát a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően lobogó sós vízben al dente megfőzzük, majd leszűrjük.
Közben az olívaolajat felforrósítjuk egy mélyebb serpenyőben, majd megpirítjuk rajta a szalonnát. Amikor már enyhén ropogósra sült, öntsünk ki valamennyit a zsírból, majd tegyük bele a serpenyőbe a fokhagymát, az ízlésünk szerint adagolt szárított zöldfűszereket és öntsük bele a tejszín felét. Alacsony lángon melegítjük, főzzük.
A maradék tejszínt keverjük össze habverővel a tojássárgákkal és a reszelt parmezánnal. Sózzuk, borsozzuk.
Adjuk a leszűrt tésztát a serpenyőhöz, keverjük össze, majd öntsük rá a tojásos tejszínt és főzzük kevergetve, amíg a szósz besűrűsödik. Dolgozzunk alacsony hőfokon, ne forraljuk fel a keveréket, mert akkor a tojás kicsapódik, megkeményedik.
Tálaljuk a spagettit még egy kevés reszelt vagy forgácsolt parmezánnal, frissen őrölt borssal és friss bazsalikommal.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB