Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Próbáljuk ki ezt a finom és tápláló ételt legközelebb, amikor tésztát főzünk. Ha teljes kiőrlésű spagettit választunk, akkor magasabb rosttartalmú fogást kapunk.
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók 1-2 főre:
Elkészítése:
Forraljunk vizet a tésztához. Közben csepegtessük le a szardellát, a kapribogyót és az olajbogyót. Az olajbogyót vágjuk félbe.
Forró serpenyőben olívaolajon süssük át a szardellát és a chilit. Sütés közben nyomkodjuk szét fakanállal a szardellákat. Adjuk hozzá a paradicsomot és a fokhagymát és kis lángon főzzük 15-20 percet a mártást.
A tésztát közben al dente megfőzzük, lecsepegtetjük (a főzővízből félreteszünk) és még melegen hozzákeverjük a mártáshoz. Adjunk hozzá kis adagokban kevés főzővizet, ha a tészta a mártással túl sűrű lenne.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB