Holstein szelet
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBPróbáljuk ki ezt a finom és tápláló ételt legközelebb, amikor tésztát főzünk. Ha teljes kiőrlésű spagettit választunk, akkor magasabb rosttartalmú fogást kapunk.
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók 1-2 főre:
Elkészítése:
Forraljunk vizet a tésztához. Közben csepegtessük le a szardellát, a kapribogyót és az olajbogyót. Az olajbogyót vágjuk félbe.
Forró serpenyőben olívaolajon süssük át a szardellát és a chilit. Sütés közben nyomkodjuk szét fakanállal a szardellákat. Adjuk hozzá a paradicsomot és a fokhagymát és kis lángon főzzük 15-20 percet a mártást.
A tésztát közben al dente megfőzzük, lecsepegtetjük (a főzővízből félreteszünk) és még melegen hozzákeverjük a mártáshoz. Adjunk hozzá kis adagokban kevés főzővizet, ha a tészta a mártással túl sűrű lenne.
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBB