Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBPróbáljuk ki ezt a finom és tápláló ételt legközelebb, amikor tésztát főzünk. Ha teljes kiőrlésű spagettit választunk, akkor magasabb rosttartalmú fogást kapunk.
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók 1-2 főre:
Elkészítése:
Forraljunk vizet a tésztához. Közben csepegtessük le a szardellát, a kapribogyót és az olajbogyót. Az olajbogyót vágjuk félbe.
Forró serpenyőben olívaolajon süssük át a szardellát és a chilit. Sütés közben nyomkodjuk szét fakanállal a szardellákat. Adjuk hozzá a paradicsomot és a fokhagymát és kis lángon főzzük 15-20 percet a mártást.
A tésztát közben al dente megfőzzük, lecsepegtetjük (a főzővízből félreteszünk) és még melegen hozzákeverjük a mártáshoz. Adjunk hozzá kis adagokban kevés főzővizet, ha a tészta a mártással túl sűrű lenne.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB