Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBSpagetti húsgolyókkal
Íme egy szuper egyszerű és nagyon finom klasszikus recept, amelyet a család apraja-nagyja egyaránt szeret. Maradék általában nincsen egy ilyen fogást követően. Ha szeretnénk felgyorsítani az elkészítési időt, akkor gondolkodhatunk bolti paradicsomszósz megvásárlásában is.
A húsgombóc akkor lesz a legfinomabb, ha többféle húsból állítjuk össze, például marha- és sertéshúsból. Ha zsírszegényebb fogást szeretnénk, adhatunk hozzá a sertés helyett például darált pulykahúst is.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 6+ főre:
A húsgolyókhoz:
A szószhoz:
A tésztához:
Elkészítése:
Összedolgozzuk a húsgolyó hozzávalóit: nyomjuk szét a fokhagymákat, majd egy nagy tálban dolgozzuk össze alaposan a többi hozzávalóval. Ha nem áll össze, vagy túl vizes, kevés morzsát adhatunk még hozzá. Készítsünk belőle apró húsgolyókat. Hevítsünk pár kanál olajat egy mély serpenyőben, és több adagban pirítsuk meg, süssük át a golyókat. Ezután még a szószban is megfőzzük őket, ezért nem baj, ha itt-ott nyers marad.
Nagy lábosban vizet forralunk és megfőzzük a tésztát a csomagoláson található elkészítési útmutatónak megfelelően.
Közben a szószt is megfőzzük: felhevítjük egy mély serpenyőben az olívaolajat, hozzányomjuk a fokhagymát, majd beletesszük a többi hozzávalót, 2-3 percig rotyogtatjuk, majd óvatosan beletesszük a húsgolyókat, amelyeket gyenge tűzön lefedve kb. 15-20 percig főzzük.
A spagettit a gombócokkal tálaljuk. Aki szereti, tehet rá aprított friss bazsalikomlevelet és további reszelt vagy forgácsolt parmezán sajtot.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB