Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Spagetti húsgolyókkal
Íme egy szuper egyszerű és nagyon finom klasszikus recept, amelyet a család apraja-nagyja egyaránt szeret. Maradék általában nincsen egy ilyen fogást követően. Ha szeretnénk felgyorsítani az elkészítési időt, akkor gondolkodhatunk bolti paradicsomszósz megvásárlásában is.
A húsgombóc akkor lesz a legfinomabb, ha többféle húsból állítjuk össze, például marha- és sertéshúsból. Ha zsírszegényebb fogást szeretnénk, adhatunk hozzá a sertés helyett például darált pulykahúst is.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 6+ főre:
A húsgolyókhoz:
A szószhoz:
A tésztához:
Elkészítése:
Összedolgozzuk a húsgolyó hozzávalóit: nyomjuk szét a fokhagymákat, majd egy nagy tálban dolgozzuk össze alaposan a többi hozzávalóval. Ha nem áll össze, vagy túl vizes, kevés morzsát adhatunk még hozzá. Készítsünk belőle apró húsgolyókat. Hevítsünk pár kanál olajat egy mély serpenyőben, és több adagban pirítsuk meg, süssük át a golyókat. Ezután még a szószban is megfőzzük őket, ezért nem baj, ha itt-ott nyers marad.
Nagy lábosban vizet forralunk és megfőzzük a tésztát a csomagoláson található elkészítési útmutatónak megfelelően.
Közben a szószt is megfőzzük: felhevítjük egy mély serpenyőben az olívaolajat, hozzányomjuk a fokhagymát, majd beletesszük a többi hozzávalót, 2-3 percig rotyogtatjuk, majd óvatosan beletesszük a húsgolyókat, amelyeket gyenge tűzön lefedve kb. 15-20 percig főzzük.
A spagettit a gombócokkal tálaljuk. Aki szereti, tehet rá aprított friss bazsalikomlevelet és további reszelt vagy forgácsolt parmezán sajtot.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB