Harcsapaprikás kapros-túrós csuszával
A harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBB
Ezeket az incsi-fincsi vékony sós rudakat olajbogyóval gazdagítjuk. Tökéletes nassolni való otthonra, de előételként is megállja a helyét. Mártogassuk tejfölös metélőhagymás vagy csípős paradicsomszószba.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Dolgozhatunk konyhai robotgéppel vagy kézzel. Adjuk a liszthez a sót, az oregánót és az élesztőt, majd lassan, fokozatosan adjuk hozzá a vizet, majd a végén az olívaolajat és alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Adjuk hozzá az olajbogyót is és gyúrjuk át még egyszer.
Tegyük félre a tésztát kiolajozott edényben, takarjuk le ruhával és pihentessük 1 órát, amíg szépen megkel.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra és béleljünk ki papírral 2 nagyméretű sütőtepsit. (Valószínűleg kétszer kell majd használnunk mindkét tepsit, hogy kisüssük a teljes tésztaadagot.)
Lisztezzük be magunknak a munkafelületet, hogy a tészta ne ragadjon le, majd öntsük ki a tésztát a munkafelületre. Szórjunk rá lisztet és óvatosan húzzuk szét téglalap alakúra. Vágjuk éles késsel vékony hosszú csíkokra a tésztát, amelyet tovább nyújthatunk kb. 20 cm-es hosszúságúra. Gyengéden csavarjuk meg őket és tegyük őket egymástól nagyobb távolságra fektetve a tepsire. Süssük 10-15 percig.
A harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBBEz a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBB