Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBHalmozzuk a húsos élvezeteket ezzel a recepttel, hiszen három húsfajtából állítjuk össze a saslikot. A tészta köret helyett tálalhatjuk sült zöldségekkel és friss kenyérrel is.
Hozzávalók 4+ főre:
a mártáshoz:
Elkészítése:
A húst vastag falatokra vágjuk. A paprikát, a gombát és a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és nagyobb falatokra daraboljuk. A húst és a zöldségeket bedörzsöljük grill fűszerkeverékkel. Sorban húzzuk fel felváltva nyársakra a húsokat, a zöldségeket és a szárított sárgabarackot. Készre grillezzük vagy 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A mártáshoz a cukkinit meghámozzuk. A paprikát 15-20 percig sütjük a sütőben, majd lehúzzuk a héját és kivágják a magokat. A cukkinit a paprikával a mézzel és a fűszerekkel együtt egy serpenyőben felforraljuk, majd leturmixoljuk és sóval, borssal fűszerezzük.
A tésztát megfőzzük és köretként tálaljuk a saslikhoz és a mártáshoz.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB