Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBSaláta grillezett kecskesajttal, körtével és szárított paradicsommal
Íme egy étvágygerjesztő saláta recept grillezett kecskesajttal, körtével, napon szárított paradicsommal és füge lekvárral. Nagyon finom!
Elkészítési idő:
45 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
Tegyük egy salátástálba a rukkolát, a szeletelt lilahagymát, a felszeletelt szárított paradicsomot, a mogyorót, a kisebb hasábokra vágott céklát és a kapribogyót.
Keverjük össze az olajat, a citromlével, a bazsalikommal és ízlés szerint sóval, borssal. Öntsük a salátára és keverjük át.
A kecskesajtot (szeletekre szeletelve) mindkét oldalán aranybarnára sütjük egy forró grill serpenyőben, majd kiszedjük.
A serpenyőben maradt kevés zsiradékon átpirítjuk a meghámozott, vastagabb szeletekre vágott körtét, majd meglocsoljuk mézzel.
Tálalásnál a salátához szedjük a sült körtét és sajtot, majd fügelekvárral és friss zöldfűszerekkel díszítjük a fogást.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB