Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBSaláta grillezett kecskesajttal, körtével és szárított paradicsommal
Íme egy étvágygerjesztő saláta recept grillezett kecskesajttal, körtével, napon szárított paradicsommal és füge lekvárral. Nagyon finom!
Elkészítési idő:
45 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
Tegyük egy salátástálba a rukkolát, a szeletelt lilahagymát, a felszeletelt szárított paradicsomot, a mogyorót, a kisebb hasábokra vágott céklát és a kapribogyót.
Keverjük össze az olajat, a citromlével, a bazsalikommal és ízlés szerint sóval, borssal. Öntsük a salátára és keverjük át.
A kecskesajtot (szeletekre szeletelve) mindkét oldalán aranybarnára sütjük egy forró grill serpenyőben, majd kiszedjük.
A serpenyőben maradt kevés zsiradékon átpirítjuk a meghámozott, vastagabb szeletekre vágott körtét, majd meglocsoljuk mézzel.
Tálalásnál a salátához szedjük a sült körtét és sajtot, majd fügelekvárral és friss zöldfűszerekkel díszítjük a fogást.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB