Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBFinom frissítő paradicsomleves, amelyet nem kell főznünk. A sajtos chips pedig igazán izgalmassá teszi ezt az összeállítást.
Hozzávalók 3-4 főre előételként:
4 nagy hámozott paradicsom
1 meghámozott kígyóuborka
2 gerezd tisztított fokhagyma
1 csomó friss petrezselyem
1 piros színű kaliforniai paprika
4 evőkanál olívaolaj
150 ml szénsavmentes ásványvíz
2 szelet szikkadt kenyér
só
Ízmester őrölt feketebors
Lacikonyha édesnemes fűszerpaprika
A chipshez:
2 evőkanál darált mogyoró
kevés olaj
6 evőkanál reszelt parmezán
csipet Ízmester őrölt szerecsendió
Elkészítése:
Vágjuk fel a paradicsomot kockákra. A paprikát félbevágjuk, kivágjuk a magházat és kockákra vágjuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk, kanállal kikaparjuk a magokat és kisebb darabokra vágjuk. Tegyük a zöldségeket turmixgépbe, majd öntsük hozzá a vizet és az olívaolajat, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kevés pirospaprikával.
A pirítóst kockákra vágjuk, és a fokhagymával, valamint a petrezselyem felével együtt szintén a turmixgépbe tesszük. Turmixoljuk simára, majd hűtsük be.
A sütőt melegítsük elő 190 ° C-ra. Sütőpapírral bélelt tepsire 6 kis halom parmezán sajtot fektetünk le, amelyekre egyenlően szétosztjuk a darált mogyorót. Süssük a sütőben készre a chips-szet kb. 10-15 perc alatt.
A behűtött Gazpacho mellé a kisült chips-szet kínáljuk.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB