Receptek

Sajtos chips és gazpacho

Finom frissítő paradicsomleves, amelyet nem kell főznünk. A sajtos chips pedig igazán izgalmassá teszi ezt az összeállítást.

 

Hozzávalók 3-4 főre előételként:

4 nagy hámozott paradicsom

1 meghámozott kígyóuborka

2 gerezd tisztított fokhagyma

1 csomó friss petrezselyem

1 piros színű kaliforniai paprika

4 evőkanál olívaolaj

150 ml szénsavmentes ásványvíz

2 szelet szikkadt kenyér

Ízmester őrölt feketebors

Lacikonyha édesnemes fűszerpaprika

A chipshez:

2 evőkanál darált mogyoró

kevés olaj

6 evőkanál reszelt parmezán

csipet Ízmester őrölt szerecsendió

 

 

Elkészítése:

 

Vágjuk fel a paradicsomot kockákra. A paprikát félbevágjuk, kivágjuk a magházat és kockákra vágjuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk, kanállal kikaparjuk a magokat és kisebb darabokra vágjuk. Tegyük a zöldségeket turmixgépbe, majd öntsük hozzá a vizet és az olívaolajat, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kevés pirospaprikával.

A pirítóst kockákra vágjuk, és a fokhagymával, valamint a petrezselyem felével együtt szintén a turmixgépbe tesszük. Turmixoljuk simára, majd hűtsük be.

A sütőt melegítsük elő 190 ° C-ra. Sütőpapírral bélelt tepsire 6 kis halom parmezán sajtot fektetünk le, amelyekre egyenlően szétosztjuk a darált mogyorót. Süssük a sütőben készre a chips-szet kb. 10-15 perc alatt.

A behűtött Gazpacho mellé a kisült chips-szet kínáljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás