Harcsapaprikás kapros-túrós csuszával
A harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBB
Finom frissítő paradicsomleves, amelyet nem kell főznünk. A sajtos chips pedig igazán izgalmassá teszi ezt az összeállítást.
Hozzávalók 3-4 főre előételként:
4 nagy hámozott paradicsom
1 meghámozott kígyóuborka
2 gerezd tisztított fokhagyma
1 csomó friss petrezselyem
1 piros színű kaliforniai paprika
4 evőkanál olívaolaj
150 ml szénsavmentes ásványvíz
2 szelet szikkadt kenyér
só
Ízmester őrölt feketebors
Lacikonyha édesnemes fűszerpaprika
A chipshez:
2 evőkanál darált mogyoró
kevés olaj
6 evőkanál reszelt parmezán
csipet Ízmester őrölt szerecsendió
Elkészítése:
Vágjuk fel a paradicsomot kockákra. A paprikát félbevágjuk, kivágjuk a magházat és kockákra vágjuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk, kanállal kikaparjuk a magokat és kisebb darabokra vágjuk. Tegyük a zöldségeket turmixgépbe, majd öntsük hozzá a vizet és az olívaolajat, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kevés pirospaprikával.
A pirítóst kockákra vágjuk, és a fokhagymával, valamint a petrezselyem felével együtt szintén a turmixgépbe tesszük. Turmixoljuk simára, majd hűtsük be.
A sütőt melegítsük elő 190 ° C-ra. Sütőpapírral bélelt tepsire 6 kis halom parmezán sajtot fektetünk le, amelyekre egyenlően szétosztjuk a darált mogyorót. Süssük a sütőben készre a chips-szet kb. 10-15 perc alatt.
A behűtött Gazpacho mellé a kisült chips-szet kínáljuk.
A harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBBEz a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBB