Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Egy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba. Az Ízmester Grill folyékony fűszerpác pontosan ilyen: elég néhány mozdulat, és máris garantált a telt ízvilág.
Mennyiség: 4-8 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Első lépésként a darált marhahúst egy nagyobb tálba tesszük, majd öntsük rá az Ízmester Grill folyékony fűszerpácot. Kézzel alaposan dolgozzuk össze, hogy a fűszerek mindenhol átjárják a húst. Formázzunk belőle nyolc egyforma húspogácsát, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vékonyak (kb. 8 mm vastagságban), így sütés közben nem száradnak ki.
Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőfokra, majd tegyük fel a húspogácsákat. Grillezzük őket oldalanként 4-5 percig, attól függően, hogy mennyire átsütve szeretjük. Amikor már majdnem elkészültek, helyezzünk mindegyikre egy-egy szelet cheddar sajtot, és zárjuk le a grillt pár percre, hogy szépen ráolvadjon.
Amíg sül a hús, készítsük elő a zsemléket. Vágjuk félbe őket, és vágott felükkel lefelé tegyük a grillre egy percre, hogy kissé megpiruljanak. Ezzel párhuzamosan szeleteljük fel a vöröshagymát vékony karikákra, a paradicsomot pedig kb. fél centi vastag szeletekre. A bébiuborkát is daraboljuk fel ízlés szerint – hosszában szeletelve a legjobb állagot és ízhatást kapjuk.
Keverjük össze a majonézt, az Ízmester csemege mustárt és a szárított fokhagymát egy kis tálkában. Ez lesz az ízes, fűszeres burgerkrémünk. Kenjük meg vele a zsemle alsó felét, majd jöhet a rétegezés: először a szósz, majd a sajttal megkoronázott húspogácsa szimplán vagy duplán, aztán a paradicsom, a vöröshagyma, és végül az uborka.
Fedjük be a zsemle tetejével, és ha szeretnénk, rögzítsük saslikpálcával, hogy szépen egyben maradjon.
Már csak annyi a dolgunk, hogy tányérra tegyük, és egy adag sült krumpli vagy friss saláta társaságában tálaljuk. Mehet is a grillrácsra a következő adag – ezek a sajtburgerek garantáltan pillanatok alatt el fognak fogyni!
Jó étvágyat hozzá!
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB