Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBKiváló és különleges vacsorához illő recept. Az árpagyöngyöt céklalében főzzük meg, így csodálatos piros színvilágot kap a köret. Érdemes így elkészíteni az árpát, mert egyszerűen pompásan fest. A hosszan sült sertéslapocka valósággal szétomlik a szájban, ezért kitűnő választás egy különlegesebb, de bőséges vacsorához.
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és az árpagyöngyöt papírral bélelt tepsiben aranybarnára pirítjuk. Miután kihűlt, puhára főzzük a céklalében.
A sertéslapockát bedörzsöljük zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal és a rozmaringgal, majd 120 fokon 3 órán át sütjük, hogy igazán porhanyós legyen.
Az árpagyöngyöt összekeverjük a bébirépával, a magokkal és az apróra vágott snidlinggel és ízlés szerint fűszerezzük.
A sertéslapockát az árpagyönggyel és salátával tálaljuk.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB