Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBRizzsel, lencsével és paradicsommal töltött paprika
Tápláló és finom fogást ajánlunk, amely tele van finom vitaminokkal. Egyszerű megoldás, ha van otthon maradék főtt rizs vagy lencse. Aki szereti, tálalja fokhagyma mártással a gazdagabb ízekért.
Elkészítési idő: 1 óra.
Hozzávalók 1-2 fő részére:
Elkészítése:
A paprikát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A fodros kelt megmossuk, a kemény részeket kivágjuk, és pici falatkákra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy forró serpenyőben olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fodros kelt és a fűszereket és 10 percig alacsony lángon főzzük. Hozzáadjuk a rizst és a lencsét, alaposan összekeverjük.
A paprikákat megtöltjük a keverékkel és hőálló edénybe tesszük. 180 fokon 30 percet sütjük.
Tálalásnál megszórjuk pirított tökmaggal.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB