Receptek

Rizzsel, lencsével és paradicsommal töltött paprika

Rizzsel, lencsével és paradicsommal töltött paprika

Tápláló és finom fogást ajánlunk, amely tele van finom vitaminokkal. Egyszerű megoldás, ha van otthon maradék főtt rizs vagy lencse. Aki szereti, tálalja fokhagyma mártással a gazdagabb ízekért.

Elkészítési idő: 1 óra.

Hozzávalók 1-2 fő részére:

 

Elkészítése:

A paprikát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A fodros kelt megmossuk, a kemény részeket kivágjuk, és pici falatkákra vágjuk.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Egy forró serpenyőben olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fodros kelt és a fűszereket és 10 percig alacsony lángon főzzük. Hozzáadjuk a rizst és a lencsét, alaposan összekeverjük.

A paprikákat megtöltjük a keverékkel és hőálló edénybe tesszük. 180 fokon 30 percet sütjük.

Tálalásnál megszórjuk pirított tökmaggal.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás