Egészben sült pisztráng lencsesalátával
Egészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBA resztelt máj egy hagyományos magyar étel, amely serpenyőben, gyorsan elkészíthető, és a máj speciális elkészítési módját jelenti.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A recept elkészítéséhez mossuk át és tisztítsuk meg a májat. A vöröshagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel.
Figyeljünk rá, hogy a májat csak a főzés végén sózzuk meg. Ennek oka, hogy ha a májat a főzés elején sózzuk meg, akkor a só kiszívja a nedvességet, így a máj könnyen keménnyé és rágóssá válik. A máj puha és szaftos marad, ha a sót a főzés végén, közvetlenül azelőtt adod hozzá, hogy levennéd a tűzről.
Egy serpenyőben hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és 2-3 perc alatt pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a májat és a fűszereket. Keverjük fel, majd öntsük fel a vízzel és a borral. 8-10 perc alatt készre pároljuk!
Tálaláshoz kínálhatunk hozzá főtt burgonyát, rizst vagy kenyeret.
Egészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBBZöldfűszeres pácolt hússzeletek frissítő mediterrán salátával: omlós hús szárított paradicsommal, fetával és bazsalikommal.
TOVÁBB