Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA resztelt máj egy hagyományos magyar étel, amely serpenyőben, gyorsan elkészíthető, és a máj speciális elkészítési módját jelenti.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A recept elkészítéséhez mossuk át és tisztítsuk meg a májat. A vöröshagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel.
Figyeljünk rá, hogy a májat csak a főzés végén sózzuk meg. Ennek oka, hogy ha a májat a főzés elején sózzuk meg, akkor a só kiszívja a nedvességet, így a máj könnyen keménnyé és rágóssá válik. A máj puha és szaftos marad, ha a sót a főzés végén, közvetlenül azelőtt adod hozzá, hogy levennéd a tűzről.
Egy serpenyőben hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és 2-3 perc alatt pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a májat és a fűszereket. Keverjük fel, majd öntsük fel a vízzel és a borral. 8-10 perc alatt készre pároljuk!
Tálaláshoz kínálhatunk hozzá főtt burgonyát, rizst vagy kenyeret.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB