Krumplis tészta
Ez az étel a magyar paraszti konyha jellegzetessége, hiszen olcsó, de laktató alapanyagokból áll, és könnyen elkészíthető nagyobb mennyiségben is.
TOVÁBBA resztelt máj egy hagyományos magyar étel, amely serpenyőben, gyorsan elkészíthető, és a máj speciális elkészítési módját jelenti.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A recept elkészítéséhez mossuk át és tisztítsuk meg a májat. A vöröshagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel.
Figyeljünk rá, hogy a májat csak a főzés végén sózzuk meg. Ennek oka, hogy ha a májat a főzés elején sózzuk meg, akkor a só kiszívja a nedvességet, így a máj könnyen keménnyé és rágóssá válik. A máj puha és szaftos marad, ha a sót a főzés végén, közvetlenül azelőtt adod hozzá, hogy levennéd a tűzről.
Egy serpenyőben hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és 2-3 perc alatt pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a májat és a fűszereket. Keverjük fel, majd öntsük fel a vízzel és a borral. 8-10 perc alatt készre pároljuk!
Tálaláshoz kínálhatunk hozzá főtt burgonyát, rizst vagy kenyeret.
Ez az étel a magyar paraszti konyha jellegzetessége, hiszen olcsó, de laktató alapanyagokból áll, és könnyen elkészíthető nagyobb mennyiségben is.
TOVÁBBA cukkinis burgonyakrémleves lágyan krémes textúrájú és nagyon finom. Tökéletes ebédre vagy könnyű vacsorához. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, és a gyerekek is szeretik.
TOVÁBBA tortilla tekercs elkészítése gyors, egyszerű és a recept változatosan elkészíthető különféle hozzávalókkal. Ideális akár munkahelyi ebédnek is.
TOVÁBB