Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
A húst és gombát egyaránt tartalmazó rakott tészta rendkívül könnyen elkészíthető, ráadásul finom és laktató. Pillanatok alatt elfogy.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A darált húst keverjük össze az ételízesítővel és a mustárral, nyomjunk bele 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd 3 evőkanál olajon pirítsuk meg és süssük kb. 10 percig folyamatosan kevergetve.
A hagymát, a cukkinit, a maradék fokhagymát és a gombát felaprítjuk, a szárított paradicsomot felszeleteljük.
A tésztát al dentére főzzük.
Egy mély serpenyőben 1 evőkanál olajon alaposan átpirítjuk a cukkinit, a hagymát és a gombát. Felöntjük az alaplével, majd a tejszínnel. Hozzáadjuk a szárított paradicsomot, ízlés szerint az ételízesítővel fűszerezzük és pár percig főzzük. Levesszük a tűzről.
Adjuk a húst a szószhoz, majd keverjük utána hozzá a főtt tésztát is. Tegyük a tésztás ételt egy vajjal kikent sütőtálba, szórjunk rá reszelt sajtot és süssük 180 ° C-ra előmelegített sütőben 20 percet, amíg a sajt szépen megolvad.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB