Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBNagyon finom krémlevesünkhöz ropogós bacon szalonnát, pirított napraforgómagot és friss metélőhagymát javasolunk. Próbáld ki Te is!
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, a fehér végét felkarikázzuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
Egy nagyobb méretű lábosban az olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a póréhagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, majd öntsük fel az alaplével és főzzük puhára a zöldségeket.
A húsos szalonnát vágjuk falatnyi darabokra, és serpenyőben süssük ropogósra. Egy papírtörlőn óvatosan itassuk fel a felesleges zsírt, majd a kisült szalonnát tálalásig tegyük félre.
A levest krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a krémsajtot. A levest átmelegítjük.
A metélőhagymát felaprítjuk. A napraforgómagot szárazon megpirítjuk.
Ízlés szerint sóval és fehérborssal fűszerezzük.
A kész levest tányérokba merjük, a tetején pedig ízlésünk szerint elrendezzük a ropogós szalonnát, a metélőhagymát és a pirított napraforgómagot, illetve rácsorgatunk egy kevés tisztított vajat.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB