Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBNagyon finom krémlevesünkhöz ropogós bacon szalonnát, pirított napraforgómagot és friss metélőhagymát javasolunk. Próbáld ki Te is!
Hozzávalók 3-4 főre:
Elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, a fehér végét felkarikázzuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
Egy nagyobb méretű lábosban az olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a póréhagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, majd öntsük fel az alaplével és főzzük puhára a zöldségeket.
A húsos szalonnát vágjuk falatnyi darabokra, és serpenyőben süssük ropogósra. Egy papírtörlőn óvatosan itassuk fel a felesleges zsírt, majd a kisült szalonnát tálalásig tegyük félre.
A levest krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a krémsajtot. A levest átmelegítjük.
A metélőhagymát felaprítjuk. A napraforgómagot szárazon megpirítjuk.
Ízlés szerint sóval és fehérborssal fűszerezzük.
A kész levest tányérokba merjük, a tetején pedig ízlésünk szerint elrendezzük a ropogós szalonnát, a metélőhagymát és a pirított napraforgómagot, illetve rácsorgatunk egy kevés tisztított vajat.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB