Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBAz avokádó nagyon finom pirítóshoz, mert lágy és kellemes ízű, ugyanakkor egészséges is.
Hozzávalók 1-2 főre:
Elkészítése:
Egy lábosban forraljunk fel vizet, adjuk hozzá az almaecetet, és kissé vegyük lejjebb a lángot. Kevergessük a vizet, és engedjük bele lassan a nyers tojásokat. Ha a víz már nem forr, óvatosan nyúljunk a tojások alá egy fakanállal, hogy ne tapadjanak le a lábas aljára. Kb. 3 perc főzési idő után egy szűrőkanállal óvatosan emeljük ki a tojásokat, és tegyük félre őket. Picit sózzuk.
A kenyereket pirítsuk meg, locsoljunk rá olívaolajat és frissen őrölt borssal ízesítsük.
Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A paradicsomokat cikkekre vágjuk.
Tegyük az avokádószeleteket és a tojást a pirítósra, szórjunk rá friss metélőhagymát és a paradicsommal együtt tálaljuk.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB