Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBAki szereti a pikáns ízeket, próbálja ki a receptünket, amely tele van egészséges zsírsavakkal és különleges ízesítésű. Ehhez az ételhez zöld színű öntetet készítünk.
Hozzávalók 1 főre:
Elkészítése:
Az avokádót tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk.
Vágjuk fel hosszában a chili paprikát, távolítsuk el a magokat és aprítsuk a húsát finomra.
A fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
Felforrósított serpenyőben pirítsuk össze 1 evőkanál olívaolajon a rákot, a gyömbért és a chilit. Fűszerezzük még egy csipet borssal.
Készítsünk pikáns salátaöntetet: turmixoljuk le a koriandert a mandulával, a maradék olívaolajjal és a lenmagolajjal, a zöldcitrom levével, fokhagymákkal és egy morzsolt, kb. 1/3 zöldségleveskockával. Csipet sót is adjunk hozzá.
Tegyük a saláta hozzávalóit egy nagy tálba, öntsünk rá a dresszingből és szórjuk meg a szezámmagokkal.
Jó étvágyat kívánunk!
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB