Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBA chorizo kolbász egy tradicionális, spanyol kolbász, amelyet sertéshúsból készítenek, és amelynek kellemesen csípős íze és jellegzetes illata van.
Hozzávalók 2 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomjuk. A paradicsomot és a kolbászt feldaraboljuk.
Serpenyőben átsütjük a kolbászokat, majd kiszedjük őket. A serpenyőben maradt kolbászzsíron aranybarnára pirítjuk a rákot, megszórjuk pár csipet őrölt gyömbérrel (ha használunk). Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot, majd a vajat. Kevergetve-dobálba megpirítjuk, átsütjük.
Hozzáadunk 1-2 teáskanál őrölt paprikát, ízlés szerint sót és feketeborsot. Felaprítjuk a friss bazsalikomot és rádobjuk a rákra. Ha használunk kapribogyót, akkor most tegyük bele.
Pirítóssal tálaljuk.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB