Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBA receptünk egy adagra, 1 főre vonatkozik. Ha többen vagyunk, csak szorozzuk fel a mennyiségeket. Isteni saláta, amely egészséges is. Kiváló ebéd vagy vacsora a nyári hőségben! Dobozban vihetjük akár a munkahelyünkre is.
Hozzávalók 1 főre:
Elkészítése:
A lilahagymát és az avokádót éles késsel vékonyan felszeleteljük. A szárított paradicsomot apró darabokra vágjuk. Vágjuk fel a sajtot és a sonkát kisebb falatokra.
Pirítsuk meg a szezámmagot forró serpenyőben folyamatosan kevergetve.
Mossuk és szárítsuk meg a salátát.
Az öntethez keverjük össze az olajat, a mézet, a mustárt, a finomra vágott fokhagymát, a fűszereket és a sót.
Rendezzük el a hozzávalókat egy tálban, öntsük rá az öntetet és szórjuk rá a magokat.
Ha magunkkal visszük ebédnek, az öntetet külön kis edényben vigyük magunkkal és fogyasztás előtt öntsük csak rá a salátára.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB