Receptek

Paradicsomos-paprikás csirke

Ha ti is odavagytok a szaftos, fűszeres egytálételekért, akkor ezt a receptet nektek találták ki! A sült csirke fűszerkeverék, a krémes tejszín és a sűrített paradicsom tökéletesen egészítik ki egymást, miközben a szárított paradicsom karaktert és mediterrán hangulatot ad az ételnek.

Mennyiség: 4 adag

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók:

Elkészítése:

A recept elkészítését kezdjük azzal, hogy a csirkemelleket megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Fűszerezzük a Sült csirke fűszerkeverékkel és lefedve tegyük félre 20-30 percre. Ezután egy serpenyőben vagy mélyebb lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a húst. Pirítsuk közepes lángon 5-6 percig, amíg a húsdarabok minden oldala kifehéredik és enyhén megpirul.

Adjuk hozzá a fűszereket, a sűrített paradicsomot, és keverjük el. Adjuk hozzá a lecsepegtetett szárított paradicsomot, majd öntsük fel a vízzel. Keverjük el, majd fedjük le, és hagyjuk közepes lángon rotyogni kb. 30 percig, amíg a csirke omlósra puhul és az ízek jól összeérnek. Főzzük további 5-10 percig fedő nélkül, hogy egy kicsit sűrűsödjön a szaft.

Végül öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük el a raguban. Hagyjuk összeforrni, majd vegyük le a tűzről.

Tálaljuk párolt rizzsel vagy bulgurral és friss salátával.

Jó étvágyat kívánunk!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás