Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBHa ti is odavagytok a szaftos, fűszeres egytálételekért, akkor ezt a receptet nektek találták ki! A sült csirke fűszerkeverék, a krémes tejszín és a sűrített paradicsom tökéletesen egészítik ki egymást, miközben a szárított paradicsom karaktert és mediterrán hangulatot ad az ételnek.
Mennyiség: 4 adag
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A recept elkészítését kezdjük azzal, hogy a csirkemelleket megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Fűszerezzük a Sült csirke fűszerkeverékkel és lefedve tegyük félre 20-30 percre. Ezután egy serpenyőben vagy mélyebb lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a húst. Pirítsuk közepes lángon 5-6 percig, amíg a húsdarabok minden oldala kifehéredik és enyhén megpirul.
Adjuk hozzá a fűszereket, a sűrített paradicsomot, és keverjük el. Adjuk hozzá a lecsepegtetett szárított paradicsomot, majd öntsük fel a vízzel. Keverjük el, majd fedjük le, és hagyjuk közepes lángon rotyogni kb. 30 percig, amíg a csirke omlósra puhul és az ízek jól összeérnek. Főzzük további 5-10 percig fedő nélkül, hogy egy kicsit sűrűsödjön a szaft.
Végül öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük el a raguban. Hagyjuk összeforrni, majd vegyük le a tűzről.
Tálaljuk párolt rizzsel vagy bulgurral és friss salátával.
Jó étvágyat kívánunk!
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB