Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBAjánlatunk egy finom cukkinit, padlizsánt és különféle színes paprikákat tartalmazó, palacsintában sült zöldséges fogás. Az előkészítése időt igényel, de bőven megéri a fáradtságot. Jó megoldás lehet arra, hogy zöldséget etessünk a válogatós gyerekekkel vagy felnőttekkel is. A kísérletező kedvűek sütőtököt is adhatnak hozzá.
Hozzávalók 4+ főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
Előkészítjük a zöldségeket. A cukkinit és a padlizsánt felszeleteljük, a hagymákat megtisztítjuk és finomra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, a húsát kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot és a bazsalikomot szintén szeletekre vágjuk.
Kiolajozunk egy hőálló sütőedényt, majd kibéleljük a palacsinták felével. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a zöldségeket külön-külön átsütjük benne, közben az ételízesítővel fűszerezzük őket. A megsült zöldségeket a sütőedénybe tett palacsintákra halmozzuk, majd befedjük őket a megmaradt palacsintával. A palacsinták tetejére tesszük a paradicsomot a bazsalikomot és ízlés szerint kevés oregánót, majd legvégül a reszelt sajtot. Az ételt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen elolvad a tetején.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB