Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Ajánlatunk egy finom cukkinit, padlizsánt és különféle színes paprikákat tartalmazó, palacsintában sült zöldséges fogás. Az előkészítése időt igényel, de bőven megéri a fáradtságot. Jó megoldás lehet arra, hogy zöldséget etessünk a válogatós gyerekekkel vagy felnőttekkel is. A kísérletező kedvűek sütőtököt is adhatnak hozzá.
Hozzávalók 4+ főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
Előkészítjük a zöldségeket. A cukkinit és a padlizsánt felszeleteljük, a hagymákat megtisztítjuk és finomra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, a húsát kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot és a bazsalikomot szintén szeletekre vágjuk.
Kiolajozunk egy hőálló sütőedényt, majd kibéleljük a palacsinták felével. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a zöldségeket külön-külön átsütjük benne, közben az ételízesítővel fűszerezzük őket. A megsült zöldségeket a sütőedénybe tett palacsintákra halmozzuk, majd befedjük őket a megmaradt palacsintával. A palacsinták tetejére tesszük a paradicsomot a bazsalikomot és ízlés szerint kevés oregánót, majd legvégül a reszelt sajtot. Az ételt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen elolvad a tetején.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB