Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBAjánlatunk egy finom cukkinit, padlizsánt és különféle színes paprikákat tartalmazó, palacsintában sült zöldséges fogás. Az előkészítése időt igényel, de bőven megéri a fáradtságot. Jó megoldás lehet arra, hogy zöldséget etessünk a válogatós gyerekekkel vagy felnőttekkel is. A kísérletező kedvűek sütőtököt is adhatnak hozzá.
Hozzávalók 4+ főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
Előkészítjük a zöldségeket. A cukkinit és a padlizsánt felszeleteljük, a hagymákat megtisztítjuk és finomra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, a húsát kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot és a bazsalikomot szintén szeletekre vágjuk.
Kiolajozunk egy hőálló sütőedényt, majd kibéleljük a palacsinták felével. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a zöldségeket külön-külön átsütjük benne, közben az ételízesítővel fűszerezzük őket. A megsült zöldségeket a sütőedénybe tett palacsintákra halmozzuk, majd befedjük őket a megmaradt palacsintával. A palacsinták tetejére tesszük a paradicsomot a bazsalikomot és ízlés szerint kevés oregánót, majd legvégül a reszelt sajtot. Az ételt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen elolvad a tetején.
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB