Négysajtos tortilla
Ebben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBBKlasszikus és szép saláta. Kulcsa a jó minőségű alapanyagok és a finom öntet.
Hozzávalók 2 főre:
az öntethez:
Elkészítése:
A babot puhára főzzük enyhén sós vízben, majd kihűtjük.
A tojásokból keménytojást főzünk. Kihűtjük, meghámozzuk és darabokra vágjuk.
A burgonyát megmossuk, puhára főzzük, lehűtjük, és kockákra vágjuk.
A salátát megtisztítjuk, levelekre szedjük. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk.
Szeleteljük fel a lilahagymát és a metélőhagymát.
A paprikákat kimagozzuk és csíkokra vágjuk.
Tegyük a saláta alapanyagait egy tálba és öntsük le a mártással. Szórjuk meg metélőhagymával és frissen őrölt színes borssal.
Az öntethez az ecetben feloldjuk a sót, beletesszük a borsot és kis adagokban folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az olívaolajat és a mustárt. Érdemes habverővel dolgozni.
Tipp: a salátát helyettesítheti rukkolával, madársalátával vagy bármilyen más salátával. Jól mutat hozzá a magos mustár.
Ebben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBBKlasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBB