Túrógombóc epervelővel
Túrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBKlasszikus és szép saláta. Kulcsa a jó minőségű alapanyagok és a finom öntet.
Hozzávalók 2 főre:
az öntethez:
Elkészítése:
A babot puhára főzzük enyhén sós vízben, majd kihűtjük.
A tojásokból keménytojást főzünk. Kihűtjük, meghámozzuk és darabokra vágjuk.
A burgonyát megmossuk, puhára főzzük, lehűtjük, és kockákra vágjuk.
A salátát megtisztítjuk, levelekre szedjük. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk.
Szeleteljük fel a lilahagymát és a metélőhagymát.
A paprikákat kimagozzuk és csíkokra vágjuk.
Tegyük a saláta alapanyagait egy tálba és öntsük le a mártással. Szórjuk meg metélőhagymával és frissen őrölt színes borssal.
Az öntethez az ecetben feloldjuk a sót, beletesszük a borsot és kis adagokban folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az olívaolajat és a mustárt. Érdemes habverővel dolgozni.
Tipp: a salátát helyettesítheti rukkolával, madársalátával vagy bármilyen más salátával. Jól mutat hozzá a magos mustár.
Túrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBB