Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBKlasszikus és szép saláta. Kulcsa a jó minőségű alapanyagok és a finom öntet.
Hozzávalók 2 főre:
az öntethez:
Elkészítése:
A babot puhára főzzük enyhén sós vízben, majd kihűtjük.
A tojásokból keménytojást főzünk. Kihűtjük, meghámozzuk és darabokra vágjuk.
A burgonyát megmossuk, puhára főzzük, lehűtjük, és kockákra vágjuk.
A salátát megtisztítjuk, levelekre szedjük. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk.
Szeleteljük fel a lilahagymát és a metélőhagymát.
A paprikákat kimagozzuk és csíkokra vágjuk.
Tegyük a saláta alapanyagait egy tálba és öntsük le a mártással. Szórjuk meg metélőhagymával és frissen őrölt színes borssal.
Az öntethez az ecetben feloldjuk a sót, beletesszük a borsot és kis adagokban folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az olívaolajat és a mustárt. Érdemes habverővel dolgozni.
Tipp: a salátát helyettesítheti rukkolával, madársalátával vagy bármilyen más salátával. Jól mutat hozzá a magos mustár.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB