Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBA mustáros tokány egy hagyományos magyar étel, amely a tokány egyik változata. A tokány alapvetően egy húsos raguféle, ahol a húst csíkokra vagy kis darabokra vágják, és egy szaftos szószban főzik meg.
A mustáros tokány fő ízesítője a mustár, ami pikáns és karakteres ízt ad az ételnek. Gyakran készül sertés-, marha- vagy csirkehúsból.
Tálaláskor köretként főtt tésztát, rizst vagy galuskát (nokedlit) kínálnak mellé. A mustáros tokány népszerű étel Magyarországon, mert egyszerű elkészíteni és nagyon ízletes.
Mennyiség: 4-6 adag
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A recept elkészítéséhez először alaposan megmossuk a sertéscombot, majd vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot pedig kis kockákra daraboljuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a zsírt, és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Ezután belehelyezzük a húst a serpenyőbe, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik minden oldala.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és együtt pirítjuk néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
Megszórjuk a szárított fokhagymával, a frissen őrölt borssal és a sóval. Felöntjük körülbelül 600 ml vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. Közepes lángon 45-50 perc alatt puhára főzzük a húst, időnként megkeverve.
Amikor a hús már omlós és puha, elkészítjük a habarást. A finomlisztet simára keverjük a tejföllel és a mustárral. Majd hozzáadunk egy merőkanálnyit a forró szaftból, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Ezt a keveréket lassan visszaöntjük a húsra, folyamatos keverés mellett, hogy elkerüljük a csomósodást. Még néhány percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik és krémes lesz.
Közben egy lábasban sós vizet forralunk, és a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint al dente állagúra főzzük. Leszűrjük, és szükség esetén egy kevés olajjal átforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.
A mustáros tokányt forrón tálaljuk a frissen főtt tésztával. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB