Holstein szelet
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBA mustáros tokány egy hagyományos magyar étel, amely a tokány egyik változata. A tokány alapvetően egy húsos raguféle, ahol a húst csíkokra vagy kis darabokra vágják, és egy szaftos szószban főzik meg.
A mustáros tokány fő ízesítője a mustár, ami pikáns és karakteres ízt ad az ételnek. Gyakran készül sertés-, marha- vagy csirkehúsból.
Tálaláskor köretként főtt tésztát, rizst vagy galuskát (nokedlit) kínálnak mellé. A mustáros tokány népszerű étel Magyarországon, mert egyszerű elkészíteni és nagyon ízletes.
Mennyiség: 4-6 adag
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A recept elkészítéséhez először alaposan megmossuk a sertéscombot, majd vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot pedig kis kockákra daraboljuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a zsírt, és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Ezután belehelyezzük a húst a serpenyőbe, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik minden oldala.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és együtt pirítjuk néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
Megszórjuk a szárított fokhagymával, a frissen őrölt borssal és a sóval. Felöntjük körülbelül 600 ml vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. Közepes lángon 45-50 perc alatt puhára főzzük a húst, időnként megkeverve.
Amikor a hús már omlós és puha, elkészítjük a habarást. A finomlisztet simára keverjük a tejföllel és a mustárral. Majd hozzáadunk egy merőkanálnyit a forró szaftból, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Ezt a keveréket lassan visszaöntjük a húsra, folyamatos keverés mellett, hogy elkerüljük a csomósodást. Még néhány percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik és krémes lesz.
Közben egy lábasban sós vizet forralunk, és a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint al dente állagúra főzzük. Leszűrjük, és szükség esetén egy kevés olajjal átforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.
A mustáros tokányt forrón tálaljuk a frissen főtt tésztával. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBB