Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA mustáros tokány egy hagyományos magyar étel, amely a tokány egyik változata. A tokány alapvetően egy húsos raguféle, ahol a húst csíkokra vagy kis darabokra vágják, és egy szaftos szószban főzik meg.
A mustáros tokány fő ízesítője a mustár, ami pikáns és karakteres ízt ad az ételnek. Gyakran készül sertés-, marha- vagy csirkehúsból.
Tálaláskor köretként főtt tésztát, rizst vagy galuskát (nokedlit) kínálnak mellé. A mustáros tokány népszerű étel Magyarországon, mert egyszerű elkészíteni és nagyon ízletes.
Mennyiség: 4-6 adag
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A recept elkészítéséhez először alaposan megmossuk a sertéscombot, majd vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot pedig kis kockákra daraboljuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a zsírt, és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Ezután belehelyezzük a húst a serpenyőbe, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik minden oldala.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és együtt pirítjuk néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
Megszórjuk a szárított fokhagymával, a frissen őrölt borssal és a sóval. Felöntjük körülbelül 600 ml vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. Közepes lángon 45-50 perc alatt puhára főzzük a húst, időnként megkeverve.
Amikor a hús már omlós és puha, elkészítjük a habarást. A finomlisztet simára keverjük a tejföllel és a mustárral. Majd hozzáadunk egy merőkanálnyit a forró szaftból, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Ezt a keveréket lassan visszaöntjük a húsra, folyamatos keverés mellett, hogy elkerüljük a csomósodást. Még néhány percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik és krémes lesz.
Közben egy lábasban sós vizet forralunk, és a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint al dente állagúra főzzük. Leszűrjük, és szükség esetén egy kevés olajjal átforgatjuk, hogy ne tapadjon össze.
A mustáros tokányt forrón tálaljuk a frissen főtt tésztával. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB