Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOlyan finom mustáros pácot készítünk, amellyel biztosan mindenki elégedett lesz! Aki jobban szereti a csípős ízeket készítse csípős fűszerpaprikával a pácot.
Hozzávalók 3-4 főre:
a páchoz:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A fokhagymát nyomjuk át fokhagymaprésen, majd alaposan keverjük össze a pác valamennyi hozzávalóját. A húst megmossuk, szárazra töröljük és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A pácot a húsra öntjük, és a húst egy tálban letakarva egész éjszaka pácoljuk.
A grillt másnap felforrósítjuk, és oldalanként kb. 12-15 percig grillezzük a húst, időnként újra és újra megkenjük a maradék páccal.
Tálalásnál ízlés szerint további sóval és borssal ízesítjük, díszítjük.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB