Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Könnyű, friss nyári saláta paradicsommal, mozzarellával, olívabogyóval és madársalátával, amit egy mediterrán stílusú öntet tesz teljessé.
Hozzávalók 2-3 adaghoz
A salátához:
Az öntethez:
Elkészítése:
Készítsük el a salátaöntetet: egy kisebb tálban keverjük össze az olívaolajat, balzsamecetet, mustárt és a fűszerkeveréket, majd tegyük félre. A mozzarellát lecsepegtetjük, a paradicsomokat félbevágjuk. A szárított paradicsomot vékonyan felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
Egy tálban összekeverjük a paradicsomot, a mozzarellát, a szárított paradicsomot, a hagymát és az olajbogyót. Összekeverjük a salátaöntettel, majd frissen tépett bazsalikomlevelekkel díszítjük. Ízlés szerint tengeri sóval és feketeborssal tovább ízesíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk!
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB