Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBA pizzatekercset a kicsik és nagyok egyaránt szeretik. Falatkaként, partiételként is remekül tálalható. Ha kész pizzatésztát vásárolunk, akkor gyorsan akár hétköznap este is összedobhatjuk ezt a fogást. Variálhatjuk a töltelékeket is – mehet bele akár sonka, kukorica és gomba is – ki hogyan szereti.
Adunk receptet arra az esetre is, ha mi magunk szeretnénk elkészíteni a tésztát – ebben az esetben számoljunk rá több időt, mert a tésztát keleszteni kell.
Elkészítési idő: 30 perc (ha kész tésztával dolgozunk)
Hozzávalók 12-15 darabhoz:
Ha mi szeretnénk elkészíteni a pizzatésztát:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pizzatésztát kiterítjük. Megkenjük a paradicsomszósszal, sózzuk és a zöldfűszerekkel ízesítjük. A hagymát megpucoljuk és finomra vágjuk, kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. A spenótot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, pár percig pároljuk. A hagymás-spenótos keveréket a tésztára szórjuk. Sajtot reszelünk rá. A hosszanti oldallal kezdve szorosan egy hosszú tekercsbe hajtjuk a tésztát. Éles késsel tekercseket vágunk le belőle, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. Kb. 15 percig sütjük, amíg a tészta elkezd finoman barnulni, a sajt pedig elolvad.
Pizzatészta elkészítése:
A meleg vízbe belekeverjük az élesztőt és a cukrot és félretesszük, amíg az élesztő elkezd benne dolgozni és a keverék felfut. Közben leszitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót és a fűszereket. A felfuttatott élesztős vizet és az olívaolajat hozzáadjuk a liszthez és jól összegyúrjuk (ha szükséges kevés vizet adunk még hozzá). Kiolajozott tálba tesszük és letakarva 1 órát kelesztjük. Utána lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk és a fent leírtak szerint készítjük el a tekercseket.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB