Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBFinom grillezett étel extra sok munka nélkül. Az eredmény szaftos, omlós és nagyon finom. Ha nem tudjuk 1 éjszakán át pácolni, legalább 2 órát pihentessük a húst a pácban.
Hozzávalók 5+ főre:
Elkészítése:
A csirkehúst megmossuk, megszárítjuk, majd feldaraboljuk (kb. 40 darabot igyekezzünk kihozni belőle). Tegyük az előkészített húst egy nagy tálba és öntsük rá a folyékony fűszerpácot. Keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe egy egész éjszakára.
Másnap felforrósítjuk a grillt vagy a sütő grillfokozatát (ezt a húst, ha van türelmünk, grillserpenyőben is kisüthetjük). A csirkefilét sonkába tekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, majd készre sütjük.
Fogyasszuk friss kenyérrel, salátával. Ha van maradék, töltsük tortillába vagy szeleteljük tésztasalátába.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB