Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBEgy nagyon finom őszi fogást ajánlunk a családi asztalra, amely felhasználja a szezon zöldségeit. Ínycsiklandó mézes sült oldalas házi sütőtökös gombóccal.
Elkészítési idő: 1,5 óra.
Hozzávalók 3-4 főre:
az oldalashoz:
a páchoz:
a gombóchoz:
Elkészítése:
A megmosott és megszárított oldalast fűszerezzük ételízesítővel és szórjuk meg egy kevés liszttel. Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarna színűre.
Az oldalast tegyük át egy mély falú lábosba, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott gyökérzöldségeket, öntsük fel a tyúkhúslevessel és alacsony lángon főzzük vajpuhára. Az oldalast kivesszük az alapléből, kihűtjük, majd gusztusos szeletekre vágjuk.
A pác hozzávalóit összekeverjük, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Az oldalasszeleteket gazdagon meglocsoljuk a páccal, majd 180 ° C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megmaradt olajos pác felhasználható később más húsok pácolásához vagy öntet készítéséhez.
A gombóchoz egy nagy tálban összekeverjük a tört burgonyát és a sütőtök pürét. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd tegyük bele a tojást, a tojássárgákat és a sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csipetnyi fahéjat teszünk bele. A tésztát összedolgozzuk.
Belisztezett kézzel hosszú kígyóformákat készítünk a tésztából, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A gombócokat sós, forró lobogó vízben főzzük addig, amíg felúsznak a főzővíz tetejére.
A főtt gombócokat a sült oldalassal tálaljuk. Ha úgy szeretjük, csontozzuk ki az oldalast tálalás előtt.
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB