Receptek

Mediterrán csirkesaláta

Sokféleképpen variálható, bagettel együtt fogyasztva laktató, ugyanakkor könnyű ebéd vagy vacsora. A kellemetlen hőségben is könnyedén elkészíthető, frissítő recept.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 fej lilahagyma
  • 500 g főtt csirkemell
  • 4 evőkanál zöld olajbogyó
  • 1 nagy marék piros koktélparadicsom
  • 1 nagy marék sárga koktélparadicsom
  • 1 nagy adag friss zöldsaláta pl. vegyes zöldsaláta, endívia, fejessaláta, rukkola
  • 2 evőkanál pirított fokhagymás ízesítésű zsemlekocka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • ½ teáskanál szárított kakukkfű
  • friss bazsalikom
  • bors

 

Elkészítése:

A lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk fel vékony csíkokra, majd áztassuk kb. 10 percet a balzsamecetben. Ez kissé elviszi a csípősséget, finom ízt ad neki.

Mossuk meg a zöldségeket. Az olajbogyót felszeleteljük, a paradicsomokat félbevágjuk. Keverjük ki az olajbogyót a zöldfűszerekkel, sóval és borssal.

A főtt csirkemellet vágjuk fel falatnyi darabokra.

Keverjük össze a hozzávalókat, ízlés szerint még sózhatjuk. Friss bazsalikomot is tépkedhetünk rá.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás