Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBEbben a kicsit extrás receptben a mustáros krémmel és fűszerekkel, valamint baconnel felturbózott marhacombot egy fűszeres mártásban is megrotyogtatjuk a legfinomabb ízek érdekében. Kiváló fogás hétvégére, családi ünnepekre.
Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Hozzávalók 6 főre:
a mustáros szószhoz:
a további ízesítéshez:
a körethez:
Elkészítése:
A húshoz vágjuk finomra a hagymákat és a fokhagymát és az olívaolajon pirítsuk üvegesre. Az uborkát és a bacont felszeleteljük.
A húst vastag szeletekre vágjuk, vágódeszkán lefedve finomon klopfolóval megdolgozzuk.
Kenjük meg az előkészített hússzeletek egyik oldalát mustárral, majd szórjunk rá a fokhagymás fűszersóból, tegyünk rá a szeletelt uborkából, a baconből és a hagymás keverékből, majd óvatosan és szorosan tekerjük fel, és tűzzük össze hústűvel vagy esetleg fogpiszkálóval. Hintsük meg a roládokat liszttel, majd süssük őket forró olajon aranybarnára mindkét oldalukon.
Egy mélyebb serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát és a hagymákat, majd adjuk hozzá a mustárt, a bort és az alaplevet, és főzzük a mártást kb. a felére. Tegyük bele a marhahúst és alacsony lángon gyöngyözve, lefedve főzzük puhára (kb. 1-1,5 óra alatt).
A körethez a krumplit megszórjuk a krumpli fűszerkeverékkel és finoman, serpenyőben olvasztott vajon átpirítjuk.
A roládokat vegyük ki a mártásból és a serpenyőben maradt szószt ízesítsük ízlés szerint további mustárral. Ha a szósz nagyon híg, kissé beránthatjuk.
Tálaláskor a húst és a krumplit nyakon öntjük a mustáros szósszal. Mellé kapros-tejfölös uborka salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánunk!
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB