Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBA krumplis tészta egy hagyományos magyar étel, amely egyszerűsége miatt olyan népszerű.
Ez az étel a magyar paraszti konyha jellegzetessége, hiszen olcsó, de laktató alapanyagokból áll, és könnyen elkészíthető nagyobb mennyiségben is.
Mennyiség: 2-4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplis tészta elkészítéséhez hámozzuk meg a burgonyát, majd vágjuk kb 1x1 cm-es kockákra. Mossuk át.
A hagyma külső vörös leveleit távolítsuk el, majd daraboljuk fel apróra.
Kevés zsírt hevítsünk fel egy főzőedényben, majd 2-3 perc alatt közepes lángon pároljuk üvegesre a hagymát.
Adjuk hozzá a fűszereket és a felkockázott burgonyát, keverés mellett pirítsuk 1 percig. Ezután öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fedjük le és közepes lángon 15 percig főzzük. Ha letelt az idő vegyük le a fedőt és főzzük további 3-5 percig.
Amíg a krumpli párolódik, melegítsünk vizet a tésztának. Főzzük ki forrásban lévő enyhén sós vízben a csomagolás szerinti főzési idő alatt.
Ha kész, szűrjük le és keverjük el a krumplival.
Tejföllel vagy egyéb pirított szalonnával tálalhatjuk!
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB