Receptek

Krumplis tészta

A krumplis tészta egy hagyományos magyar étel, amely egyszerűsége miatt olyan népszerű.

Ez az étel a magyar paraszti konyha jellegzetessége, hiszen olcsó, de laktató alapanyagokból áll, és könnyen elkészíthető nagyobb mennyiségben is.

Mennyiség: 2-4 adag

Elkészítési idő: 30 perc

 

Hozzávalók:

 

Elkészítése:

A krumplis tészta elkészítéséhez hámozzuk meg a burgonyát, majd vágjuk kb 1x1 cm-es kockákra. Mossuk át.

A hagyma külső vörös leveleit távolítsuk el, majd daraboljuk fel apróra.

Kevés zsírt hevítsünk fel egy főzőedényben, majd 2-3 perc alatt közepes lángon pároljuk üvegesre a hagymát.

Adjuk hozzá a fűszereket és a felkockázott burgonyát, keverés mellett pirítsuk 1 percig. Ezután öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fedjük le és közepes lángon 15 percig főzzük. Ha letelt az idő vegyük le a fedőt és főzzük további 3-5 percig.

Amíg a krumpli párolódik, melegítsünk vizet a tésztának. Főzzük ki forrásban lévő enyhén sós vízben a csomagolás szerinti főzési idő alatt.

Ha kész, szűrjük le és keverjük el a krumplival.

Tejföllel vagy egyéb pirított szalonnával tálalhatjuk!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás