Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA krumplis tészta egy hagyományos magyar étel, amely egyszerűsége miatt olyan népszerű.
Ez az étel a magyar paraszti konyha jellegzetessége, hiszen olcsó, de laktató alapanyagokból áll, és könnyen elkészíthető nagyobb mennyiségben is.
Mennyiség: 2-4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplis tészta elkészítéséhez hámozzuk meg a burgonyát, majd vágjuk kb 1x1 cm-es kockákra. Mossuk át.
A hagyma külső vörös leveleit távolítsuk el, majd daraboljuk fel apróra.
Kevés zsírt hevítsünk fel egy főzőedényben, majd 2-3 perc alatt közepes lángon pároljuk üvegesre a hagymát.
Adjuk hozzá a fűszereket és a felkockázott burgonyát, keverés mellett pirítsuk 1 percig. Ezután öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fedjük le és közepes lángon 15 percig főzzük. Ha letelt az idő vegyük le a fedőt és főzzük további 3-5 percig.
Amíg a krumpli párolódik, melegítsünk vizet a tésztának. Főzzük ki forrásban lévő enyhén sós vízben a csomagolás szerinti főzési idő alatt.
Ha kész, szűrjük le és keverjük el a krumplival.
Tejföllel vagy egyéb pirított szalonnával tálalhatjuk!
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB