Resztelt máj
Finoman fűszerezett, szaftos máj hagymával és fokhagymával vörösboros-paradicsomos szószban. Tökéletes étel egy kiadós vacsorához!
TOVÁBBA krumplis tészta egy hagyományos magyar étel, amely egyszerűsége miatt olyan népszerű.
Ez az étel a magyar paraszti konyha jellegzetessége, hiszen olcsó, de laktató alapanyagokból áll, és könnyen elkészíthető nagyobb mennyiségben is.
Mennyiség: 2-4 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplis tészta elkészítéséhez hámozzuk meg a burgonyát, majd vágjuk kb 1x1 cm-es kockákra. Mossuk át.
A hagyma külső vörös leveleit távolítsuk el, majd daraboljuk fel apróra.
Kevés zsírt hevítsünk fel egy főzőedényben, majd 2-3 perc alatt közepes lángon pároljuk üvegesre a hagymát.
Adjuk hozzá a fűszereket és a felkockázott burgonyát, keverés mellett pirítsuk 1 percig. Ezután öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fedjük le és közepes lángon 15 percig főzzük. Ha letelt az idő vegyük le a fedőt és főzzük további 3-5 percig.
Amíg a krumpli párolódik, melegítsünk vizet a tésztának. Főzzük ki forrásban lévő enyhén sós vízben a csomagolás szerinti főzési idő alatt.
Ha kész, szűrjük le és keverjük el a krumplival.
Tejföllel vagy egyéb pirított szalonnával tálalhatjuk!
Finoman fűszerezett, szaftos máj hagymával és fokhagymával vörösboros-paradicsomos szószban. Tökéletes étel egy kiadós vacsorához!
TOVÁBBA cukkinis burgonyakrémleves lágyan krémes textúrájú és nagyon finom. Tökéletes ebédre vagy könnyű vacsorához. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, és a gyerekek is szeretik.
TOVÁBBA tortilla tekercs elkészítése gyors, egyszerű és a recept változatosan elkészíthető különféle hozzávalókkal. Ideális akár munkahelyi ebédnek is.
TOVÁBB