Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBAz igazán finom reggelik kihagyhatatlan sztárja a tojás, de ha a mi fogásunkat készíted el, akkor friss kenyérrel ebédként és vacsoraként is kitűnő, finom és gyorsan elkészül!
Elkészítési idő: 15 perc.
Hozzávalók 2 főre:
az ízesítéshez:
a díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat egy tálban feltörjük, sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, majd gépi vagy kézi habverővel könnyű, levegős szerkezetűre verjük fel.
Egy másik tálba tesszük a rukkolát, a csíkokra szelt szárított paradicsomot, pár cseppet a szárított paradicsom olajából, majd a krémsajtot és a kapribogyót (ha használunk). Borssal, szárított fokhagymával ízesítjük és jól összekeverjük, amíg krémes állagú lesz.
Adjuk a tejet is a tojáshoz és keverjük habosra.
Az omlettet serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán barnára sütjük.
A sajtos keveréket a megsült omlett közepére kenjük, majd az omlettet félbehajtjuk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB