Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBAz igazán finom reggelik kihagyhatatlan sztárja a tojás, de ha a mi fogásunkat készíted el, akkor friss kenyérrel ebédként és vacsoraként is kitűnő, finom és gyorsan elkészül!
Elkészítési idő: 15 perc.
Hozzávalók 2 főre:
az ízesítéshez:
a díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat egy tálban feltörjük, sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, majd gépi vagy kézi habverővel könnyű, levegős szerkezetűre verjük fel.
Egy másik tálba tesszük a rukkolát, a csíkokra szelt szárított paradicsomot, pár cseppet a szárított paradicsom olajából, majd a krémsajtot és a kapribogyót (ha használunk). Borssal, szárított fokhagymával ízesítjük és jól összekeverjük, amíg krémes állagú lesz.
Adjuk a tejet is a tojáshoz és keverjük habosra.
Az omlettet serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán barnára sütjük.
A sajtos keveréket a megsült omlett közepére kenjük, majd az omlettet félbehajtjuk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB