Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBNagyon izgalmasan hangzik és finom is. Füstölt csirke, illatos gomba, friss spenót. Mi legyen ebéd vagy könnyű vacsora? Próbáld ki mindenképpen!
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
Főzzük puhára az árpagyöngyöt, majd szűrjük le.
Egy nagy és mély serpenyőben vagy wokban süssük össze az olajon a vékonyan felszeletelt hagymát, a feldarabolt fokhagymát és gombát. Sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük (a chilivel csak óvatosan) és a sütési idő végén 1-2 percre dobjuk hozzá a spenót leveleket is. Vegyük le a tűzről.
Keverjük össze a sült zöldségeket az árpagyönggyel és a csíkokra vágott csirkehússal. Adjuk hozzá az olajbogyókat, a kapribogyót és a feldarabolt szárított paradicsomot. Kóstoljunk és fűszerezzük, ha szükséges.
Tálalás előtt a tetejére morzsoljuk a feta sajtot és a friss zöldfűszerekkel díszítjük.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB