Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBÍzletes és fenségesen néz ki. Friss és fagyasztott zöldborsóval elkészítve egyaránt finom. Ha bevállalósak vagyunk, adjunk hozzá gránátalma magokat tálalásnál, amely egy szokatlan, de kitűnő ízvilággal gazdagítja, és látványnak sem utolsó.
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd mindkettőt felszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A tökmagot szárazon serpenyőben átpirítjuk.
Egy nagyobb lábosban a vajon pár percig pirítjuk a hagymákat és a zöldborsót. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felöntjük az alaplével és a zöldségeket puhára főzzük.
Miután a zöldségek megpuhultak, a levest simára turmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt és a tisztított vajat. A levest átmelegítjük, átkeverjük, de nem forraljuk fel!
A levest ízlésünknek megfelelően fűszerezzük. Tálalásnál a tetejére morzsoljuk a kéksajtot, a pirított tökmagot, a gránátalma magokat és egy kevés mentás ízesítésű olívaolajat csorgatunk rá.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB