Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Ízletes és fenségesen néz ki. Friss és fagyasztott zöldborsóval elkészítve egyaránt finom. Ha bevállalósak vagyunk, adjunk hozzá gránátalma magokat tálalásnál, amely egy szokatlan, de kitűnő ízvilággal gazdagítja, és látványnak sem utolsó.
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd mindkettőt felszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A tökmagot szárazon serpenyőben átpirítjuk.
Egy nagyobb lábosban a vajon pár percig pirítjuk a hagymákat és a zöldborsót. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felöntjük az alaplével és a zöldségeket puhára főzzük.
Miután a zöldségek megpuhultak, a levest simára turmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt és a tisztított vajat. A levest átmelegítjük, átkeverjük, de nem forraljuk fel!
A levest ízlésünknek megfelelően fűszerezzük. Tálalásnál a tetejére morzsoljuk a kéksajtot, a pirított tökmagot, a gránátalma magokat és egy kevés mentás ízesítésű olívaolajat csorgatunk rá.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB