Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBÍzletes és fenségesen néz ki. Friss és fagyasztott zöldborsóval elkészítve egyaránt finom. Ha bevállalósak vagyunk, adjunk hozzá gránátalma magokat tálalásnál, amely egy szokatlan, de kitűnő ízvilággal gazdagítja, és látványnak sem utolsó.
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd mindkettőt felszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A tökmagot szárazon serpenyőben átpirítjuk.
Egy nagyobb lábosban a vajon pár percig pirítjuk a hagymákat és a zöldborsót. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felöntjük az alaplével és a zöldségeket puhára főzzük.
Miután a zöldségek megpuhultak, a levest simára turmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt és a tisztított vajat. A levest átmelegítjük, átkeverjük, de nem forraljuk fel!
A levest ízlésünknek megfelelően fűszerezzük. Tálalásnál a tetejére morzsoljuk a kéksajtot, a pirított tökmagot, a gránátalma magokat és egy kevés mentás ízesítésű olívaolajat csorgatunk rá.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB