Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBRáérős, kényelmes napok reggeli fogása lehet ez az extrákkal sült tojás. Kínáljunk mellé paradicsomos mártást és friss kenyeret.
Hozzávalók:
a paradicsomos mártáshoz:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
4 kisebb méretű hőálló, kerek formájú sütőedényt kivajazunk. Mindegyik alját körben kibéleljük baconnel, majd mindegyikre ráhelyezünk egy szelet paradicsomot. A zöldspárgát megtisztítjuk, kisebb darabkákra vágjuk, és egyenletesen szétosztjuk a tálkákban. A kecskesajtot rámorzsoljuk a spárgákra, majd egy kevés oregánóval és csipet szerecsendióval ízesítjük. Végül mindegyik tálka tetejére ráütünk 1 tojást, amit ízlés szerint sózunk és borsozunk.
Helyezzük a sütőtálkákat egy magasabb falú tepsibe. Öntsünk forró vizet a tepsibe addig, amíg a víz a sütőedények feléig felér. Tegyük a tepsit 20 percre a sütőbe.
Amíg a tojás elkészül, mártást készítünk. A vizet, a citromlevet és az olajat a salátaöntettel egy kis üvegben összerázzuk, majd átöntjük egy tálkába, és hozzáadjuk az összevágott szárított paradicsomot és a többi hozzávalót. A friss bazsalikomot csak a végén adjuk hozzá – kézzel tépkedjük össze a leveleket.
A kisült tojásos fogást a sütőedényekben a mártással együtt tálaljuk.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB