Receptek

Ízletes szendvicskrémek egyszerűen

Hoztunk 3 ötletet szendvicskrémekhez. Egy szárított paradicsomosat, egy olajbogyós-kapribogyósat és egy igazán vad összeállítást: céklás-sajtosat. Kenjük pirítósra, szendvicskenyérre, tortillára, mártogassunk bele zöldségeket.

Hozzávalók:

a szárított paradicsomos krémhez:

 

az olajbogyós-kapribogyós krémhez:

  • 4 gerezd Ízmester fokhagyma savanyúság chilivel
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 kisüveg zöld olajbogyó
  • 1 evőkanál kapribogyó (üveges vagy konzerv)
  • 2 evőkanál mandulapehely
  • 1 evőkanál citromlé
  • Ízmester bazsalikom, kakukkfű, oregánó

 

a céklás-sajtos krémhez:

  • 1 közepes méretű főtt, hámozott cékla
  • 1 evőkanál Ízmester reszelt torma
  • 1 evőkanál szárított áfonya
  • 1 evőkanál Ízmester mézes mustár
  • 1 evőkanál napraforgómag
  • 100 g krémtúró
  • tengeri só
  • magvak (pl. lenmag a díszítéshez)

 

Elkészítése:

A szárított paradicsomos kencéhez krémesre turmixoljuk a hozzávalókat, majd ízlés szerint fűszerezzük.

Az olajbogyós-kapribogyós variáns esetében serpenyőben szárazon megpirítjuk a mandulapelyheket. Krémesre mixeljük a többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük és tálalásnál megszórjuk a pirított mandulapehellyel.

A céklás ízű krémhez pirítsuk meg a napraforgómagokat. Mixeljük krémesre a többi hozzávalót, majd ízlés szerint sózzuk. A kész krémet díszítsük magvakkal.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás