Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBHoztunk 3 ötletet szendvicskrémekhez. Egy szárított paradicsomosat, egy olajbogyós-kapribogyósat és egy igazán vad összeállítást: céklás-sajtosat. Kenjük pirítósra, szendvicskenyérre, tortillára, mártogassunk bele zöldségeket.
Hozzávalók:
a szárított paradicsomos krémhez:
az olajbogyós-kapribogyós krémhez:
a céklás-sajtos krémhez:
Elkészítése:
A szárított paradicsomos kencéhez krémesre turmixoljuk a hozzávalókat, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Az olajbogyós-kapribogyós variáns esetében serpenyőben szárazon megpirítjuk a mandulapelyheket. Krémesre mixeljük a többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük és tálalásnál megszórjuk a pirított mandulapehellyel.
A céklás ízű krémhez pirítsuk meg a napraforgómagokat. Mixeljük krémesre a többi hozzávalót, majd ízlés szerint sózzuk. A kész krémet díszítsük magvakkal.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB