Mac&cheese leves
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB
Az indiai konyha igazi ízorgia: fűszeres, gazdag és krémes fogásaival azonnal elvarázsolja az embert. A vajas csirke, vagyis Butter Chicken, az egyik legismertebb indiai étel, amelyben a lágy, tejszínes-paradicsomos szósz és a fűszerekkel átitatott csirkehús tökéletes harmóniában egyesül.
Most egy gyorsan elkészíthető verzióját készítjük el, ami rövid idő alatt hozza el a konyhánkba India varázslatos ízeit, anélkül, hogy bonyolult technikákra vagy hosszú pácolásra lenne szükség.
Mennyiség: 2-3 fő
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
Először mossuk meg a csirkemellet, majd vágjuk egyenletes kockákra. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat, szórjuk bele a 2 teáskanál Keleti csirke fűszerkeveréket. Forgassuk bele a csirkedarabokat, és közepes lángon süssük, amíg minden oldaluk színt kap, kérgesedik, és a belsejük is átsül. Ez körülbelül 15–20 percet vesz igénybe. Amikor a hús elkészült, szedjük ki egy tányérra, és tegyük félre.
A visszamaradt vajas alapban dinszteljük meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a lereszelt friss gyömbért. Locsoljuk meg a citromlével, sózzuk meg, szórjunk hozzá cukrot, majd keverjük bele a maradék 1 teáskanál fűszerkeveréket és ízlés szerint a cayenne chilit. Közepes lángon, pároljuk a keveréket, hogy az ízek szépen összeérjenek. Ez körülbelül 15–20 percet igényel.
Ha a zöldségek teljesen megpuhultak, vegyük elő a botmixert, és pürésítsük a ragut, amíg selymes, krémes állagot kapunk. Ekkor csúsztassuk vissza a serpenyőbe az elősütött csirkemellet, öntsük hozzá a tejszínt. Keverjük alaposan össze, és hagyjuk az egészet 1-2 perc alatt összemelegedni.
Amikor elkészült, azonnal tálaljuk: kínáljunk mellé illatos basmati rizst vagy frissen sült naan kenyeret, hogy minden falatot kiélvezhessünk ebből a gazdag, fűszeres mártásból. Ez a gyors változat minden alkalommal garantáltan felidézi India ízeit, mégis könnyedén beilleszthető a hétköznapi vacsorák sorába.
Jó étvágyat hozzá!
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB