Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBHogyan használjuk fel a reszelt tormát nem megszokott módon? Íme egyszerű receptünk, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Remek módja még a húsvét után is a maradék torma felhasználására.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy lábosban olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott hagymákat, a fokhagymákat és a felszeletelt póréhagymákat, és pároljuk üvegesre. A krumplit és petrezselyemgyökeret megpucoljuk, felkockázzuk és az alaplével együtt hozzáadjuk a hagymás keverékhez. A zöldségeket puhára főzzük.
A levest levesszük a tűzről, és óvatosan leturmixoljuk. Alaposan elkeverjük benne a tejszínt, a krémsajtot és a reszelt tormát. Ezen a ponton ízlésünk szerint tehetünk bele több tormát is, attól függően, hogy mennyire pikáns ízvilágúnak szeretnénk a levest.
A tojásokat felkockázzuk, a petrezselymet finomra szeleteljük, és hozzáadjuk a leveshez. Ha használunk kapribogyót, akkor most tegyük bele.
Ha szeretnénk felhasználni a szalonnát vagy sonkát, akkor ezt a két alapanyagot csíkokra vágjuk és sütőben vagy serpenyőben chips állagúra sütjük.
Az illatos tormakrémlevest ízlés szerint a sonka chips-szel vagy a csírával tálaljuk.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB