Holstein szelet
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBHogyan használjuk fel a reszelt tormát nem megszokott módon? Íme egyszerű receptünk, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Remek módja még a húsvét után is a maradék torma felhasználására.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy lábosban olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott hagymákat, a fokhagymákat és a felszeletelt póréhagymákat, és pároljuk üvegesre. A krumplit és petrezselyemgyökeret megpucoljuk, felkockázzuk és az alaplével együtt hozzáadjuk a hagymás keverékhez. A zöldségeket puhára főzzük.
A levest levesszük a tűzről, és óvatosan leturmixoljuk. Alaposan elkeverjük benne a tejszínt, a krémsajtot és a reszelt tormát. Ezen a ponton ízlésünk szerint tehetünk bele több tormát is, attól függően, hogy mennyire pikáns ízvilágúnak szeretnénk a levest.
A tojásokat felkockázzuk, a petrezselymet finomra szeleteljük, és hozzáadjuk a leveshez. Ha használunk kapribogyót, akkor most tegyük bele.
Ha szeretnénk felhasználni a szalonnát vagy sonkát, akkor ezt a két alapanyagot csíkokra vágjuk és sütőben vagy serpenyőben chips állagúra sütjük.
Az illatos tormakrémlevest ízlés szerint a sonka chips-szel vagy a csírával tálaljuk.
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBB