Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBRendkívül mutatós édesség, amit a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk.
Hozzávalók 10 darabhoz:
a tésztához:
a krémsajtos mázhoz:
a díszítéshez:
Elkészítése:
A tejet picit melegítsük fel (ne forraljuk fel), majd keverjük bele a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel. A vajat megolvasztjuk, majd egyenként hozzádolgozunk 2 tojást. Hozzáadjuk az élesztős tejet. Ettől a ponttól fogva, ha van robotgépünk, dolgozzunk azzal. Adagoljuk a vajas tejhez kis adagokban a lisztet. Gyúrjuk át az összeállt tésztát kézzel is, majd tegyük át egy kiolajozott tálba, fedjük le konyharuhával és pihentessük kb. 45 percet, amíg duplájára kell.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztából 20 kisebb gombócot szaggatunk ki. Mindegyik gombócból rudat formázunk. Két tésztarudat összenyomunk a két végén és kis fészket formázunk belőle oly módon, hogy fonatot készítünk belőle. Az összenyomott részt megpróbálhatjuk alulra hajtani, így szebb lesz a végeredmény. Csináljunk minden rúdból ilyen módon fonatokat, mini kalácskákat.
A kalácskákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A maradék tojást enyhén felverjük, és megkenjük vele a kalácskákat. 15 percig sütjük őket, vagy amíg enyhén megbarnulnak. Kihűtjük őket.
A mázhoz keverjük ki robotgépben vagy kézzel a vajat a krémsajttal. Legyen sima és levegős. Óvatosan adagoljuk hozzá több részletben a porcukrot és az ételszínezéket. Keverjük ki egyenletesre.
A mázat a kihűlt kalácskákra kenjük és a csokitojásokkal és a szórócukorral díszítjük.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB