Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBEzt a fogást ehetjük önmagában vagy használhatjuk zöldségfélékhez töltelékként.
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítése:
A füstölt húst kis kockákra vágjuk, az újhagymát megmossuk és felszeleteljük.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az újhagymákat, majd 1-2 perc elteltével a húst és kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a sót, és tovább pirítjuk. Félretesszük.
Egy nagy keverőtálba öntjük a tejszínt és hozzáütjük a tojásokat. A masszát alaposan összekeverjük. Felkockázzuk a zsemléket, és a fűszeres hússal hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
Kikenünk egy magasabb falú sütőformát vajjal, ebbe öntjük a kész húsos masszát. A tetejét elegyengetjük, majd 180 °C-on 1 órát sütjük. Tálalhatjuk hidegen és melegen is. Tavaszi salátát vagy újburgonyás köretet javasolunk mellé.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB