Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBEzt a fogást ehetjük önmagában vagy használhatjuk zöldségfélékhez töltelékként.
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítése:
A füstölt húst kis kockákra vágjuk, az újhagymát megmossuk és felszeleteljük.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az újhagymákat, majd 1-2 perc elteltével a húst és kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a sót, és tovább pirítjuk. Félretesszük.
Egy nagy keverőtálba öntjük a tejszínt és hozzáütjük a tojásokat. A masszát alaposan összekeverjük. Felkockázzuk a zsemléket, és a fűszeres hússal hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
Kikenünk egy magasabb falú sütőformát vajjal, ebbe öntjük a kész húsos masszát. A tetejét elegyengetjük, majd 180 °C-on 1 órát sütjük. Tálalhatjuk hidegen és melegen is. Tavaszi salátát vagy újburgonyás köretet javasolunk mellé.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB