Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBAz ünnep alkalmából tegyünk a kuglóf köralakú mélyedésébe kis csokitojásokat vagy esetleg színesre festett fürjtojást. A kuglóf íze a citrom és a joghurt miatt frissítő és üdítő, pontosan a tavaszhoz illő. A bazsalikom csak fokozza ezt a hatást.
Ne féljünk fűszereket tenni a süteményekbe. A bazsalikom vagy a citromfű például kiválóan illik joghurtos-citromos fogásokhoz. Kis mennyiségben ezek a fűszerek nagyon finom, különleges ízt biztosítanak.
Hozzávalók egy nagy kuglófhoz:
a díszítéshez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. Kivajazunk egy nagyméretű kuglófformát.
A tojásokat egy nagy tálba ütjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, a citromlevet, a cukrot és a mézet, majd habverővel alaposan összekeverjük.
Egy külön tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a szárított bazsalikomot.
A mézes-joghurtos masszába keverjük a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk egy spatulával. Beleöntjük a formába, majd 40-45 percig sütjük. 10 percig a formában pihentetjük, s csak ezután borítjuk óvatosan ki rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Tálalásnál helyezzük a kuglófot kerek tortatálra. Szórjuk meg bőségesen porcukorral, a belsejét pedig díszítsük pici tojásokkal.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB