Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBB
Az ünnep alkalmából tegyünk a kuglóf köralakú mélyedésébe kis csokitojásokat vagy esetleg színesre festett fürjtojást. A kuglóf íze a citrom és a joghurt miatt frissítő és üdítő, pontosan a tavaszhoz illő. A bazsalikom csak fokozza ezt a hatást.
Ne féljünk fűszereket tenni a süteményekbe. A bazsalikom vagy a citromfű például kiválóan illik joghurtos-citromos fogásokhoz. Kis mennyiségben ezek a fűszerek nagyon finom, különleges ízt biztosítanak.
Hozzávalók egy nagy kuglófhoz:
a díszítéshez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. Kivajazunk egy nagyméretű kuglófformát.
A tojásokat egy nagy tálba ütjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, a citromlevet, a cukrot és a mézet, majd habverővel alaposan összekeverjük.
Egy külön tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a szárított bazsalikomot.
A mézes-joghurtos masszába keverjük a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk egy spatulával. Beleöntjük a formába, majd 40-45 percig sütjük. 10 percig a formában pihentetjük, s csak ezután borítjuk óvatosan ki rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Tálalásnál helyezzük a kuglófot kerek tortatálra. Szórjuk meg bőségesen porcukorral, a belsejét pedig díszítsük pici tojásokkal.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB