Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBAz ünnep alkalmából tegyünk a kuglóf köralakú mélyedésébe kis csokitojásokat vagy esetleg színesre festett fürjtojást. A kuglóf íze a citrom és a joghurt miatt frissítő és üdítő, pontosan a tavaszhoz illő. A bazsalikom csak fokozza ezt a hatást.
Ne féljünk fűszereket tenni a süteményekbe. A bazsalikom vagy a citromfű például kiválóan illik joghurtos-citromos fogásokhoz. Kis mennyiségben ezek a fűszerek nagyon finom, különleges ízt biztosítanak.
Hozzávalók egy nagy kuglófhoz:
a díszítéshez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. Kivajazunk egy nagyméretű kuglófformát.
A tojásokat egy nagy tálba ütjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, a citromlevet, a cukrot és a mézet, majd habverővel alaposan összekeverjük.
Egy külön tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a szárított bazsalikomot.
A mézes-joghurtos masszába keverjük a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk egy spatulával. Beleöntjük a formába, majd 40-45 percig sütjük. 10 percig a formában pihentetjük, s csak ezután borítjuk óvatosan ki rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Tálalásnál helyezzük a kuglófot kerek tortatálra. Szórjuk meg bőségesen porcukorral, a belsejét pedig díszítsük pici tojásokkal.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB