Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBNagyon könnyű elkészíteni, cserébe nagyon finom és laktató is ez a rakott makaróni fogás. Ideális esetben vargányával készítjük, de más gombával is ízletes. Garantáltan hamar elfogy. Ideális vacsorához vagy akár könnyű munkahelyi ebédhez, mert jól bírja, ha egy-két napot a hűtőben tölt.
Hozzávalók 5-6 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A húst egy tálba tesszük és hozzáadjuk az ételízesítőt, a mustárt, a 3 gerezd összenyomott fokhagymát és az olajat, majd alaposan összekeverjük. A húst egy serpenyőben folyamatosan kevergetve alaposan átsütjük.
A hagymát, a cukkinit, a fokhagymát és a gombát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A szárított paradicsomot felcsíkozzuk.
A tésztát megfőzzük.
Egy kevés vajon átsütjük egy másik serpenyőben a cukkinit, a hagymát, a fokhagymát és a gombát (külön-külön is átsüthetjük őket, csak a végén ismét tegyük bele a serpenyőbe az összes zöldséget). Öntsük fel az alaplével, majd adjuk hozzá a tejszínt, a csíkokra vágott paradicsomot és fűszerezzük az ételízesítővel. Főzzük pár percig. majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a húst és a tésztát, keverjük össze, majd öntsük át az ételt egy kivajazott hőálló sütőedénybe. Szórjuk a tetejére a sajtot, és süssük ezt a fogást 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig, amíg a sajt szépen elolvad a tetején.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB