Négysajtos tortilla
Ebben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBBNagyon könnyű elkészíteni, cserébe nagyon finom és laktató is ez a rakott makaróni fogás. Ideális esetben vargányával készítjük, de más gombával is ízletes. Garantáltan hamar elfogy. Ideális vacsorához vagy akár könnyű munkahelyi ebédhez, mert jól bírja, ha egy-két napot a hűtőben tölt.
Hozzávalók 5-6 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A húst egy tálba tesszük és hozzáadjuk az ételízesítőt, a mustárt, a 3 gerezd összenyomott fokhagymát és az olajat, majd alaposan összekeverjük. A húst egy serpenyőben folyamatosan kevergetve alaposan átsütjük.
A hagymát, a cukkinit, a fokhagymát és a gombát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A szárított paradicsomot felcsíkozzuk.
A tésztát megfőzzük.
Egy kevés vajon átsütjük egy másik serpenyőben a cukkinit, a hagymát, a fokhagymát és a gombát (külön-külön is átsüthetjük őket, csak a végén ismét tegyük bele a serpenyőbe az összes zöldséget). Öntsük fel az alaplével, majd adjuk hozzá a tejszínt, a csíkokra vágott paradicsomot és fűszerezzük az ételízesítővel. Főzzük pár percig. majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a húst és a tésztát, keverjük össze, majd öntsük át az ételt egy kivajazott hőálló sütőedénybe. Szórjuk a tetejére a sajtot, és süssük ezt a fogást 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig, amíg a sajt szépen elolvad a tetején.
Ebben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBBKlasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBB