Korhelyleves
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBA húsgombócleves kellemesen melegítő hatású és laktató, ezért főfogásként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sertéslapockát egy nagy tálban alaposan összekeverjük a tojással és az ételízesítővel, majd hozzádolgozzuk a búzadarát is.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a burgonyát kockára vágjuk, a sárgarépát és a paszternákot pedig lereszeljük.
A darált húsos keverékből golyókat formázunk.
Egy lábosban vizet/zöldséglevesalaplét forralunk, majd bele tesszük a húsgolyókat és a krumplit. 20 percig főzzük. Tegyük a levesbe a reszelt zöldségeket, a majorannát és az olasz fűszerkeveréket.
A levest levesszük a tűzről, majd óvatosan belekeverjük a tejfölt és a friss kaprot.
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEz a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBB