Receptek

Húsgombócleves kaporral

Ízletes húsgombócleves kaporral és majorannával - tartalmas, ízgazdag fogás, amely tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához.

Hozzávalók:

Elkészítése:

A darált sertéslapockát egy nagy tálban alaposan összekeverjük a tojással és az ételízesítővel. Ezután hozzáadjuk a búzadarát, és alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszát kapjunk.

A zöldségeket megtisztítjuk. A burgonyát kis kockákra vágjuk, a sárgarépát és a paszternákot pedig lereszeljük.

A darált húsos keverékből kisebb golyókat formázunk, egyenletes méretűre, hogy egyformán főjenek meg.

Egy nagy lábosban vizet vagy zöldséglevesalaplevet forralunk. Amikor felforrt, beletesszük a húsgolyókat és a burgonyakockákat. Mérsékelt lángon főzzük körülbelül 20 percig.

A főzési idő végén a leveshez adjuk a reszelt sárgarépát, paszternákot, majorannát és az olasz fűszerkeveréket. Még néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

A levest levesszük a tűzről, majd óvatosan hozzákeverjük a tejfölt és a frissen aprított kaprot.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás