Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
A Holstein szelet egy klasszikus étel, amely a német konyha egyik különleges fogása. Ez az étel az ízek harmóniájára épít, egyszerű alapanyagokkal, amik együtt jellegzetes kombinációt alkotnak.
A Holstein szelet elsősorban Németországban népszerű, de az osztrák és svájci konyhában is találhatunk hasonló változatokat. A modern gasztronómiában sok étterem kreatív módon variálja az ételt, például különböző halakkal, húsokkal vagy köretekkel.
Mennyiség: 3 adag
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Első lépésként készítsük elő a hozzávalókat. A sertéskarajt szeleteljük vékonyra, majd klopfoljuk ki őket, hogy szép, lapos szeleteket kapjunk. Ezután sózzuk és borsozzuk meg a szeletek mindkét oldalát. A lisztet szórjuk egy lapos tányérra, és forgassuk meg benne a hússzeleteket, hogy vékony, egyenletes rétegben bevonja őket.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés olajat, közepes hőfokon. Süssük meg a karajszeleteket oldalanként 2-3 perc alatt, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha elkészültek, tegyük félre, és fedjük le, hogy melegen tartsuk.
Amíg a hús pihen, készítsük el a feltétet. Egy másik serpenyőben süssünk tükörtojásokat a tojásokból. Döntsük el, hogy egy vagy két tojást szeretnénk szeletenként, és sütés közben ügyeljünk arra, hogy a sárgája éppen csak folyós maradjon, de ne legyen nyers. Mikor kész, sózzuk meg.
Most következik az összeállítás. Helyezzük a sült karajszeleteket tányérokra, mindegyik tetejére tegyünk egy-egy tükörtojást. Osszuk szét a szardellát és a kapribogyót egyenletesen a szeletek között. A szardellát rendezhetjük dekoratívan a tojásra, míg a kapribogyót elszórhatjuk körülötte, hogy minden falatban érezzük az ízét.
Tálalhatjuk sült burgonyával, friss salátával, pirított kenyérrel vagy párolt zöldségekkel is, attól függően, hogy milyen köretet szeretnénk.
Jó étvágyat kívánunk ehhez a klasszikus, ízekben gazdag fogáshoz!
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB