Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBA Holstein szelet egy klasszikus étel, amely a német konyha egyik különleges fogása. Ez az étel az ízek harmóniájára épít, egyszerű alapanyagokkal, amik együtt jellegzetes kombinációt alkotnak.
A Holstein szelet elsősorban Németországban népszerű, de az osztrák és svájci konyhában is találhatunk hasonló változatokat. A modern gasztronómiában sok étterem kreatív módon variálja az ételt, például különböző halakkal, húsokkal vagy köretekkel.
Mennyiség: 3 adag
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Első lépésként készítsük elő a hozzávalókat. A sertéskarajt szeleteljük vékonyra, majd klopfoljuk ki őket, hogy szép, lapos szeleteket kapjunk. Ezután sózzuk és borsozzuk meg a szeletek mindkét oldalát. A lisztet szórjuk egy lapos tányérra, és forgassuk meg benne a hússzeleteket, hogy vékony, egyenletes rétegben bevonja őket.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés olajat, közepes hőfokon. Süssük meg a karajszeleteket oldalanként 2-3 perc alatt, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha elkészültek, tegyük félre, és fedjük le, hogy melegen tartsuk.
Amíg a hús pihen, készítsük el a feltétet. Egy másik serpenyőben süssünk tükörtojásokat a tojásokból. Döntsük el, hogy egy vagy két tojást szeretnénk szeletenként, és sütés közben ügyeljünk arra, hogy a sárgája éppen csak folyós maradjon, de ne legyen nyers. Mikor kész, sózzuk meg.
Most következik az összeállítás. Helyezzük a sült karajszeleteket tányérokra, mindegyik tetejére tegyünk egy-egy tükörtojást. Osszuk szét a szardellát és a kapribogyót egyenletesen a szeletek között. A szardellát rendezhetjük dekoratívan a tojásra, míg a kapribogyót elszórhatjuk körülötte, hogy minden falatban érezzük az ízét.
Tálalhatjuk sült burgonyával, friss salátával, pirított kenyérrel vagy párolt zöldségekkel is, attól függően, hogy milyen köretet szeretnénk.
Jó étvágyat kívánunk ehhez a klasszikus, ízekben gazdag fogáshoz!
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB