Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBKrémes és nagyon finom! A forró nyári napok ideális könnyű fogása, amit főzni sem kell. Friss bagettel könnyű ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók 2 főre:
az ízesítéshez:
díszítéshez:
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkarikázzuk. A fokhagymát és a fehérhagymát megtisztítjuk. A hagymákat lereszeljük. Félreteszünk 2 kovászos uborkát díszítéshez, a többit felkarikázzuk. A kaprot megmossuk, megszárítjuk és felaprítjuk.
Az előkészített zöldségeket a joghurttal, a kefírrel és az alaplével együtt leturmixoljuk. Ízlés szerint ételízesítővel és egy kevés őrölt chilivel, valamint a kapor felével ízesítjük. A levest tálalás előtt jól behűtjük (legalább 1 órán át).
Tálalásnál a hideg uborkakrémleves tetejét felkarikázott kovászos uborkával, kaporral, valamint morzsolt fetasajttal ízesítjük.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB