Mac&cheese leves
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB
Frissítő krémes hideg uborkaleves recept a nyári napokra. Könnyű, egészséges és gyorsan elkészíthető fogás, amit imádni fog az egész család. Friss bagettel könnyű ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók 2 főre:
az ízesítéshez:
díszítéshez:
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkarikázzuk. A fokhagymát és a fehérhagymát megtisztítjuk. A hagymákat lereszeljük. Félreteszünk 2 kovászos uborkát díszítéshez, a többit felkarikázzuk. A kaprot megmossuk, megszárítjuk és felaprítjuk.
Az előkészített zöldségeket a joghurttal, a kefírrel és az alaplével együtt leturmixoljuk. Ízlés szerint ételízesítővel és egy kevés őrölt chilivel, valamint a kapor felével ízesítjük. A levest tálalás előtt jól behűtjük (legalább 1 órán át).
Tálalásnál a hideg uborkakrémleves tetejét felkarikázott kovászos uborkával, kaporral, valamint morzsolt fetasajttal ízesítjük.
Jó étvágyat kívánunk!
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBBEz a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBB