Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBA közelgő Karácsonyi Ünnepekhez ajánlunk egy látványos és finom előételt. Titka, hogy a hozzávalókat egy kis forma segítségével rétegezve tálaljuk. Az összeállítása egyébként rendkívül egyszerű.
Hozzávalók 4 főre előételként:
a díszítéshez:
Elkészítése:
Az étel elkészítése során minden hozzávalót nagyon apróra vágunk. Először felaprítjuk a heringfiléket, a savanyú uborkát, a lilahagymát, a pácolt vargányát. Őrölt borssal, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a snidlinget, a francia mustárt és a felaprított friss kaprot. Keverjük jól össze.
Apróra vágjuk a főtt tojásokat, és kikeverjük sóval, borssal, kevés finomra vágott friss petrezselyemmel.
A kenyérszeletekből egy forma segítségével kerek szeleteket vágunk ki. Külön tányérokra tesszük a kenyérszeleteket, és az előételt így a tányéron állítjuk össze. A kenyérre helyezzük a formát, és ráhalmozunk a heringes keverékből, majd rétegezve a tojásból. Miután mind a négy adagot elkészítettük, csorgassunk mindegyikre egy kevés olajat.
A kész előételt tovább díszíthetjük salátalevelekkel (pl. madársalátával), aprított kapribogyóval, olívabogyóval, lilahagymával, és ha maradt a keverékből, akkor azt is felhasználhatjuk. Tegyünk a díszítő finomságokból kis kanálnyi halmokat a tányérra.
Jó étvágyat!
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB