Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
A közelgő Karácsonyi Ünnepekhez ajánlunk egy látványos és finom előételt. Titka, hogy a hozzávalókat egy kis forma segítségével rétegezve tálaljuk. Az összeállítása egyébként rendkívül egyszerű.
Hozzávalók 4 főre előételként:
a díszítéshez:
Elkészítése:
Az étel elkészítése során minden hozzávalót nagyon apróra vágunk. Először felaprítjuk a heringfiléket, a savanyú uborkát, a lilahagymát, a pácolt vargányát. Őrölt borssal, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a snidlinget, a francia mustárt és a felaprított friss kaprot. Keverjük jól össze.
Apróra vágjuk a főtt tojásokat, és kikeverjük sóval, borssal, kevés finomra vágott friss petrezselyemmel.
A kenyérszeletekből egy forma segítségével kerek szeleteket vágunk ki. Külön tányérokra tesszük a kenyérszeleteket, és az előételt így a tányéron állítjuk össze. A kenyérre helyezzük a formát, és ráhalmozunk a heringes keverékből, majd rétegezve a tojásból. Miután mind a négy adagot elkészítettük, csorgassunk mindegyikre egy kevés olajat.
A kész előételt tovább díszíthetjük salátalevelekkel (pl. madársalátával), aprított kapribogyóval, olívabogyóval, lilahagymával, és ha maradt a keverékből, akkor azt is felhasználhatjuk. Tegyünk a díszítő finomságokból kis kanálnyi halmokat a tányérra.
Jó étvágyat!
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB