Fűszeres csirkeszárnyak és krumpli chips
Meleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA házi sonkakészítés nemcsak izgalmas gasztronómiai kaland, de egészségesebb és finomabb alternatíva is a bolti változatokkal szemben. Így pontosan tudjuk, mi kerül az asztalra: friss alapanyagok, mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek nélkül.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
Mennyiség: kb. 500 g
Elkészítési idő: 2 óra + pihentetés
Hozzávalók:
Elkészítése:
A recept elkészítéséhez tisztítsuk meg a csirkemellet, kockázzuk fel, majd daráljuk le. Sózzuk, adjuk hozzá a fokhagymaport, majd alaposan gyúrjuk össze. Fontos, hogy a hús kellően homogén legyen, így a sonkánk szép, egyenletes szerkezetű lesz.
Terítsünk ki frissentartó fóliát, majd halmozzuk rá a darált húst. Formázzunk belőle szoros, henger alakú rudat. Tekerjük be a folpackkal úgy, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne, majd a végeit csavarjuk meg szorosan, mintha egy szaloncukrot csomagolnánk.
Helyezzük a becsomagolt húst egy sütőedénybe, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve tegyük sütőbe, 120°C hőmérsékleten légkeverésen süssük két órán keresztül, így a hús belül is tökéletesen átfő, de szaftos marad.
Egy kis tálban keverjük össze a pirospaprikát, a durvára tört borsot. Amikor a sonka megfőtt, vegyük ki a vízből, és hagyjuk kihűlni. Tegyük hűtőbe legalább 6-8 órára, de akár egy egész éjszakára is, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezután távolítsuk el a folpackot, és forgassuk meg a fűszerkeverékben. Így szép, karakteres kéreg képződik rajta.
Jó étvágyat kívánunk!
Meleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBA ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak.
TOVÁBB