Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBA házi sonkakészítés nemcsak izgalmas gasztronómiai kaland, de egészségesebb és finomabb alternatíva is a bolti változatokkal szemben. Így pontosan tudjuk, mi kerül az asztalra: friss alapanyagok, mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek nélkül.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
Mennyiség: kb. 500 g
Elkészítési idő: 2 óra + pihentetés
Hozzávalók:
Elkészítése:
A recept elkészítéséhez tisztítsuk meg a csirkemellet, kockázzuk fel, majd daráljuk le. Sózzuk, adjuk hozzá a fokhagymaport, majd alaposan gyúrjuk össze. Fontos, hogy a hús kellően homogén legyen, így a sonkánk szép, egyenletes szerkezetű lesz.
Terítsünk ki frissentartó fóliát, majd halmozzuk rá a darált húst. Formázzunk belőle szoros, henger alakú rudat. Tekerjük be a folpackkal úgy, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne, majd a végeit csavarjuk meg szorosan, mintha egy szaloncukrot csomagolnánk.
Helyezzük a becsomagolt húst egy sütőedénybe, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve tegyük sütőbe, 120°C hőmérsékleten légkeverésen süssük két órán keresztül, így a hús belül is tökéletesen átfő, de szaftos marad.
Egy kis tálban keverjük össze a pirospaprikát, a durvára tört borsot. Amikor a sonka megfőtt, vegyük ki a vízből, és hagyjuk kihűlni. Tegyük hűtőbe legalább 6-8 órára, de akár egy egész éjszakára is, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezután távolítsuk el a folpackot, és forgassuk meg a fűszerkeverékben. Így szép, karakteres kéreg képződik rajta.
Jó étvágyat kívánunk!
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB